Dagbok - Lördagen den 31 december 2005



Mobilen ringde klockan sju. Duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Borzko gick upp klockan åtta. Efter att han också hade duschat, gjort sig i ordning och ätit frukost så åkte vi iväg till Willys i Länna vid niotiden. Det var lugnt och skönt i affären så tidigt på morgonen. Handlade cirka åtta plastkassar fulla för lite drygt en tusenlapp.

Hemma igen strax efter tio. Jimmy hade precis vaknat och gått upp. Packade upp allt i frys, kyl, skafferi och städskåp. Sen så hjälptes Borzko och jag åt med att göra lite nytta här hemma. Vi dammade, strök lite kläder och så förberedde vi det vi skulle äta på kvällen. Sen så åkte Borzko och Jimmy ut och tankade och fixade lite med bilarna också.

Sen vid tvåtiden när vi var klara med det vi hade föresatt oss att göra, och även med förberedelserna med maten, så blev det slappande i ett par timmar. Borzko satt för ovanlighetens skull och läste en bok. Jimmy satt vid datorn och spelade WOW. Jag satt vid datorn och gjorde allt möjligt som vanligt. Två stycken årets sista Betapet-matcher mot Snurran blev det också, och rättvist nog så fick vi vinna varsin!

Vid fyratiden så började jag sen med att fortsätta med att förebereda allt inför kvällen. Borzko och Jimmy hjälpte till. Vid femtiden så kom mina föräldrar, Gun och Yngve, hit med bussen. Vi satt och drack glögg med mandel, russin och pepparkakor och pratade i någon timme och väntade på Jenny och Oscar.

Vid sextiden så kom Jenny och Oscar! De hade åkt buss från Linköping till Stockholm. Kul att Jenny är hemma igen! Och roligt att Oscar är med henne! Så fort de kom så åt vi middag. Vi åt Tacos och Tortillas med massor med tillbehör. Satt sen länge, i en och en halv timme, och åt, drack, pratade och hade det trevligt.





Sen efter middagen så blev det kaffe, pepparkakor och godis i vardagsrummet framför teven. Jimmy åkte till sin kompis Kristian i Hagsätra för att sen fortsätta ut på fest. Jag skjutsade lite senare Jenny och Oscar till Huddinge dit de skulle på en annan fest.

Efter att vi hade tittat på teve en stund så satte vi, jag, Borzko, Mamma och Pappa, oss i köket igen för att spela kort. Canasta blev det förstås, det är alltid det vi spelar när vi spelar kort. Gjorde en paus vid tolvtiden för att lyssna på Jan Malmsjös Nyårstal från Skansen, och för att titta på alla fyrverkerier utanför fönstren, och för att skåla in det nya året.





Sen så fortsatte vi att spela kort igen. Och vid kvart över ett sen så körde jag först hem Mamma och Pappa till Örby, sen hämtade jag upp Jimmy i Hagsätra från festen han var på och hade tröttnat på, och sen så åkte jag till Huddinge för att hämta upp Jenny och Oscar från festen som de var på. (Det är ju bra att ha en nykter dotter/mamma/”svärmor”!) Snöstorm ute och mycket halt var det…
Väl hemma igen så satt vi alla och pratade en stund och åt lite innan vi gick och la oss strax efter halvtre.

Det var en lugn och skön och trevlig Nyårsafton! Skönt också att ungdomarna kom hem i bra skick! Lite hade de nog druckit, men inte speciellt mycket.

God fortsättning på er allihopa!

 

Kommentarer
Postat av: Bittan.

Gott Nytt 2006,til er alla i familjen!
Skönt med lugn o go Nyår..Var lika lugnt här!
Jo håller med om det med nykter Mamma..Skulle aldrig chansa på att dricka(om L var på annat håll)en sådan kväll.(Gör jag f.ö aldrig just pga "sladdisen".)
Nu tar vi nya tag..Tänk så härligt:Ett helt långt BloggÅr..
Psst du har väl tänkt på Sthlms-skämtet;Noll Sex i år ju!*Big smile*
Goaste NyårsKramen fr Bittan i Gbg.

Postat av: Angela

Med risk för att vara tjatig...vilka fina kort på din familj! Jag kan dessutom ana mig till att ni hade en mycket trevlig nyår ;-) *Kram*

2006-01-01 @ 17:16:29
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Bittan: Kul att du kikade in! Och jag håller med dig om allt du skriver! Kram till dig också!

2006-01-01 @ 17:32:11
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Tack ska du ha! *Kram*

2006-01-01 @ 17:32:35
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0