Onsdagen den 12 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny gick upp vid halvåttatiden. Hon duschade också och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans. Jag åt det som jag nästan alltid gör: fiberhavregrynsgröt med kanel, socker och minimjölk, och så ett stort glas av min kaffedryck till.


 

Jimmy kom hem från jobbet efter sitt nattpass vid strax efter åtta. Han gick och la sig för att sova direkt då. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost.


 

Jenny gick iväg till sitt jobb vid kvart över åtta. Jag gick med henne eftersom jag ändå ville ut på en liten morgonpromenad. Vi skiljdes åt vid Farsta Sjukhem och sen så gick jag runt en sväng och sen hemåt. Var ute i ganska så exakt en halvtimme. Stegräknaren var inte med på promenaden i dag, för den lånade Jenny med sig till jobbet för att se hur mycket hon går där.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Datorn fick en liten stund också. Borzko och jag satt och pratade lite också. Sen så packade jag mina badgrejer och tog cykeln till Farstastrandsbadet. Borzko följde inte med, han skulle fixa lite med grejer hemma, och sen så skulle han på ett läkarbesök.


 

Jag låg på badet i två timmar ungefär. Gjorde det jag alltid gör på badet: solade, badade, läste, löste korsord, lyssnade på musik, fikade. Cyklade sen en liten omväg när jag skulle hem, så det blev cirka en halvtimmes cykeltur.



 



 

Cykeldatorn visade:

Tid: 25 minuter och 14 sekunder

Distans dagens tur: 5 kilometer och 709 meter

Distans sammanlagt: 6 mil och 9 kilometer och 287 meter

Medelhastighet: 13.6 kilometer i timmen


 

Packade upp grejerna och gick igenom posten när jag kom hem. Sen så gick jag iväg ner till Centrum. Där var jag på Konsum och handlade lite middagsmat. Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så satte jag mig på uteplatsen. Solade lite först och sen så fällde jag upp parasollet och satt och läste min e-bok i skuggan.


 

Vid tretiden så kom Borzko hem. Och vid kvart över tre så kom Jenny hem. Och vid fyratiden så vaknade Jimmy och gick upp. Middag åt vi strax efter fyra. I dag blev det kall färdigmat: grillad rostbiff i tunna skivor, kokt skinka på burk, potatissallad (två sorter: en lätt och en vanlig), plus grönsaker: tomat, gurka, röd + gul paprika.


 

När vi hade ätit klart så stack Jenny iväg. Hon skulle in till stan och fika med en kompis i dag precis som i går. Men i dag var det först hennes före detta pojkvän Viktor som hon skulle träffa. Efter det så skulle hon hälsa på sin nuvarande pojkvän Robin på hans jobb, ett Internetcafé. Och ytterligare efter det så skulle hon träffa två tjejkompisar. Jimmy satte sig vid datorn. Borzko satt och löste korsord en stund, och sen så tittade han på teve.


 

Jag satte mig i soffan på nedre balkongen med inglasningen bortdragen. En härlig kväll i kväll också, fast något svalare än vad man är van vid. Först så läste jag ut e-boken som jag höll på med: ”Nobels Testamente” av Liza Marklund. Sen så blev det bloggläsning och nyhetsläsning i datorn. Laddade också ner två böcker med skämt i, av Hans Lindström: ”Kvinnor” och ”Feminister”. De läste jag också ut. Sen så började jag på ytterligare en bok, fast en pocketbok i papper den här gången: ”Ellen Svenssons Dagbok” av Cecilia Hagen. Läste lite drygt halva i den.


 

Strax före halvelva så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan. När vi kom hem så satte vi oss uppe i vardagsrummet och tittade på en DVD: ”Magnus Betner Stand-Up Comedy Live från Norra Brunn”. Åt lite salta solrosfrön till. Sen blev det datorn resten av kvällen.





 

Och nu har precis halva sommarlovet gått. Trettiofem dagar har förflutit av mina sjuttio lediga dagar. Hittills så är jag väldigt nöjd med mitt sommarlov. Hoppas att den andra halvan blir lika bra som den första.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0