Fredagen den 13 april 2007

Mobilen larmade klockan sju i dag, eftersom jag skulle vara ledig, och hade tagit ut komptid i dag. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost med lite nyhetsläsning i datorn samtidigt. Jenny gick upp strax efter klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner.

 

Vid kvart i nio så gick jag iväg. Jenny och jag skulle ha en dag i stan, men eftersom hon just nu har ett par ganska så jobbiga skavsår, och inte ville gå alltför mycket, så gick jag iväg i förväg, och så skulle hon möta upp med mig lite senare.

 

Jag gick till Centrum, och så tog jag tunnelbanan till Skanstull. Sen så promenerade jag från Skanstull och till T-Centralen. Gick ganska så lugnt, så det tog cirka tre kvart att gå. Klockan tio så var jag utanför Åhléns vid T-Centralen där vi hade bestämt att träffas, och klockan tio så kom Jenny dit med tunnelbanan.



 



Först så gick vi till väskinlämningen på Åhléns och lämnade in Jennys väska. Hon skulle ju åka direkt från stan sen ut på Robins släkts landställe, så hon hade ju lite packning med sig. Efter det så gick vi och kollade lite i affärer, för jag letade efter ett par skor. Jag ville ha några typ ballerinaskor, men jag har ju lite problem med mina reumatiska knölar på fötterna, som sitter precis där den sortens skor slutar. Men nu hittade jag faktiskt ett par som var väldigt lågt skurna så de slutar innan knölarna börjar, så jag hoppas att jag ska kunna ha dem utan att få ont. Din Sko köpte jag dem på, och 380:- kronor kostade de.

   





Vi köpte oss varsin McFlurry Daim och gick och åt och njöt i solens sken. Gick runt och tittade på lite allt möjligt i stan, och sen så promenerade vi bort mot Slussen. Där åkte vi upp i Katarinahissen. Passade på att fotografera lite där också. Träffade av en slump på Robins Mamma Lisa där också. Kul att träffa henne, för vi har aldrig setts förut.

     








Gick sen bort till Fjällgatan och till restaurang Hermans. Både Jenny och jag hade hört talas om den och ville testa deras vegetariska buffé. Och det måste jag ju verkligen säga, att det var bland det bästa och det godaste jag har ätit på länge. Jenny tyckte också att det var jättegott, trots att hon inte äter vegetariskt i vanliga fall. Och själva restaurangen, läget, utsikten, mysigheten, allt var jättebra. Och det är nog ännu mysigare längre fram i vår och sommar när det är grönt och varmt. Nu satt vi på den inglasade verandan där de hade infravärmare, och njöt av den fantastiska utsikten. Titta gärna runt på alla sidorna på Hermans hemsida.

   





Här är min tallrik med kalla rätter.

   





Och här är min tallrik med varma rätter.

   





När vi var proppmätta så gick vi bort till Slussen igen, och så åkte vi till T-Centralen. Sen så gick vi till Åhléns och åkte högst upp till deras restaurang. Där tog vi en fika i solen på deras terrass utomhus. Jag drack en caffe latte och åt en pannacotta. Satt där en stund och pratade och njöt av solen. Sen så gick vi och hämtade ut Jennys väska och så gick vi till tunnelbanan.

     








En snygg tunnelbana på vägen hem. Det är reklam för fackförbundet Kommunalanställdas förbund som jag är med i. Det står: Sverige behöver fler proffs.

   





Jenny gick av vid Skärmarbrink, för hon skulle möta upp med Robins syster där, och sen så skulle hon åka med ut till Robins släkts landställe. Jag åkte vidare hem till Farsta. Gick runt lite i Centrum och kollade innan jag gick hem. Köpte mig en glass till också. Kom hem vid kvart i tre, sex timmar sedan jag gick hemifrån i morse.

 
Stegräknaren visade:
Effektiv gångtid: 2 timmar, 40 minuter och 25 sekunder
Antal steg: 15.789
Distans: 1 mil, 3 kilometer och 420 meter

Förbrukade kalorier: 478

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Bland annat så satte jag igång en tvättmaskin, och så pratade jag i telefon med min Mamma, och så satt jag lite med datorn.

 

Vid halvfemtiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade jobbat ett dagpass mellan sju och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning då, och sen så åt han middag. Själv så var jag fortfarande mätt sedan lunchbuffén, så jag ville inte ha något. Vid halvsextiden sen så stack Jimmy iväg med sin bil. Han skulle hämta upp sin kompis Kristian på jobbet, och sen så skulle han till Hagsätra och vara där på kvällen med honom och Jimi.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han duschade, och sen så åt han middag. Jag var fortfarande mätt och ville inte ha något nu heller. Sen så satt vi vid köksbordet och hade en lång pratstund. Skönt ibland att sitta och prata i lugn och ro om allt möjligt, när det bara är vi hemma.

 

Vid åttatiden så flyttade vi upp till vardagsrummet. Datorn fick följa med i knäet förstås. Och så slötittade vi på teve. Först så blev det första avsnittet av åtta av det svenska underhållningsprogrammet: Talang 2007 på TV 4. Och sen blev det första avsnittet av åtta av den svenska thrillerserien från 2005: Medicinmannen på TV4. Nu blir det väl lite allmänt slappande resten av kvällen för oss båda.


Kommentarer
Postat av: Snurran

Det låter som om du har haft en ljuvlig dag! Ha det gott! *kram*

2007-04-13 @ 23:34:19
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Ahnna

Vi har har haft en goda dag här också/ ahnna

2007-04-14 @ 00:16:47
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, det var faktiskt en helt perfekt dag! :-D *Kram*

2007-04-14 @ 08:42:37
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Ahnna: Härligt att ni också har haft det!

-------------

Och vill bara säga att tiderna i bloggen inte stämmer. De verkar ligga två timmar tidigare. :-(

2007-04-14 @ 08:43:44
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Vilken fantastisk dag ni har haft, du och tösabiten!

2007-04-14 @ 10:39:31
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Absolut! Det blev en dag att minnas! :-)

2007-04-14 @ 15:12:05
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Länktåget går! Kolla hos mig! *kram*

2007-04-14 @ 18:48:22
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Okej. Jag ska kolla. *Kram*

2007-04-15 @ 00:25:24
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0