Dagens Dagbok - Fredagen den 22 juni 2007 - Midsommarafton.

Mobilen larmade klockan sex på morgonen. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Väckte Jenny klockan sju, eftersom hon hade bett mig om det, men sen så låg hon och drog sig ända till klockan åtta. Jag packade ner lite grejer, och satt en kort stund vid datorn. Sen så åt Jenny och jag frukost vid åttatiden. Och strax före nio sen så gav vi oss iväg.

 

Jimmy var ju inte hemma, han åkte ju upp med kompisar till Norrtälje redan på torsdagen. Och han skulle vara där och fira midsommar ända till söndagen. Borzko hade gått upp klockan fyra, och åkt iväg för att jobba extra på Midsommaraftonen, och skulle sen komma senare ut till Landet. Jenny hade flera planer på gång inför Midsommar, både i Stan och i Skärgården, men till slut så bestämde hon sig för att trots allt för att följa med ut till Landet.

 

Jenny och jag åkte först till Centrum. Vi var på Torget och handlade blommor till Mamma, och jordgubbar till oss alla: Sen så var vi på HemKöp och handlade en hel del matvaror. Och sen så åkte vi ut till Mamma och Pappa på Landet.

 


image585


image593


image594


Vi kom ut vid halvelvatiden. Vi packade upp och sen så förberedde vi lite inför middagen. Jag gjorde bland annat Vitlökssillen som jag nästan alltid gör till Midsommar. Oftast också till Påsk. Och ibland även till Jul. Det är världens godaste sill! Med både vitlök, rödlök, och gräslök i. Om det är någon som är intresserad av receptet, så bara skriv! :-D

 


image581


Jenny och jag satt även och spelade lite kort en stund. Och sen så åt vi lite lätt lunch vid halvettiden. Jättetråkigt väder... Mulet, grått, blåsigt, kallt, och sen till slut så kom även regnet...

 


image582


Vid strax före två så gick vi sen upp till Festplatsen. Vi såg på när Midsommarstången restes, alla sjöng Nationalsången, och sen så tittade vi på när många dansade runt stången.

 


image583


image584


Sen så ringde Borzko och sa att han var på gång. Så då tog jag bilen och åkte och hämtade upp honom vid pendeltågsstationen i Ösmo. Bussarna ut till Landet går bara ett par gången om dagen, så därför hämtade jag upp honom.

 

När vi alla var samlade i huset igen så gjorde vi i ordning allt inför middagen. Vi brukar oftast först äta sill, och sen grilla, men i år så blev det faktiskt "bara" sillmiddag. Min hemgjorda vitlökssill, plus tre sorters burksill. Färskpotatis till förstås. Och sen så hade vi självklart massor med tillbehör: ägg, kex, bröd, ostar, grönsaker, m.m. Nubbe och öl för somliga, rödvin för andra, och Fun Light för mig! 

 


image586


image587


image588


image589


image590


Efter maten så blev det kaffe, och till det färska jordgubbar med gräddvaniljglass. Efter mat, efterrätt och pratstund så stack Jenny iväg ut. Hon skulle träffa ett gäng med kompisar som hon umgicks mycket med för ett par år sen.

 


image591


För oss övriga fyra så blev det kortspel. Vi spelade Canasta som vanligt. Och jag spelade i par med Mamma som vanligt. Och vi vann som vanligt! Fem omgångar spelade vi, och det blev fyra - ett till oss.

 

Vid tolvtiden så gick vi alla och la oss. Utom Jenny då förstås, hon kom hem vid tretiden ungefär, och hon hade tydligen haft jättekul.

 

Här är länk till hennes blogg. Hon har där satt ihop några fotografier från Midsommarafton till en liten film.

 

Här är ett kort som Jimmy skickade mig som ett MMS. Där han var, utanför Norrtälje, så hade de haft strålande sol!


image592


Kommentarer
Postat av: Snurran

Verkar som om ni har haf en trevlig helg ni också! Duken under den översta blombuketten påminner om en som mina föräldrar har! *nostalgi igen*
Jag har sagt det förr och säger igen; tänk att vädret kan skilja så på bara "några" mil! Så förskräckligt långt är det ju inte mellan ert landställe och Norrtälje! *kram*

2007-06-23 @ 21:00:48
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: annebelle

Vi vill ju gärna testa din goda sill så vill du dela med dig receptet så...

2007-06-23 @ 21:45:58
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Angela

Ni hade minsann BÅDE fint väder och trevligt ;-O

2007-06-23 @ 22:21:21
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Snurran: Absolutt! Helt okej Midsommarhelg! :-D Duken som du syftar på sydde min Mamma i sin ungdom för säkert över femtio år sedan! ;-D Ja, otroligt att vädret kan skilja så mycket! :-/

2007-06-23 @ 23:07:49
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Absolut! Lovar att skriva receptet i morgon! Om jag glömmer bort det så PÅMINN MIG!!! ;-D

2007-06-23 @ 23:08:52
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Nej, vi hade BARA trevligt! Det fina vädret hade BARA Jimmy! ;-D

2007-06-23 @ 23:09:54
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Emma

Får jag bara fråga vart eft land ligger? det ser precis ut som där mitt(okej, mitt och mitt, mammas och pappas typ:P) ligger, ligger erat i lantfjärden? :)

2007-06-24 @ 20:02:21
URL: http://empur.blogg.se
Postat av: Bim

---> Emma: Min Mammas och Pappas landställe heter Skärlinge Fritidsby och det ligger på en halvö som heter Lisö. Ungefär en mil från Sorunda, en och en halv mil från Ösmo, två mil från Nynäshamn, sex mil från Stockholm.

2007-06-24 @ 20:20:05
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Emma

aha, då var det någ inte så nära;)

2007-06-24 @ 22:56:05
URL: http://empur.blogg.se
Postat av: Bim

---> Emma: Nej, tydligen inte.

2007-06-24 @ 23:52:19
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0