"Sommardåd" av Stephen King

---------



Recension av boken: "Sommardåd" av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur / Noveller.)



---------



Jag hittar inte boken någonstans för försäljning på Internet, så jag kan inte kopiera någon sammanfattning av boken. Men här finns i alla fall en bild på boken på direktlänk på tradera.com. Och här finns recensioner av två stycken läsare på direktlänk på boksidan.net.



---------



Det här är ju en mycket gammal Stephen King-bok, ända sedan 1982. Jag har läst den minst två gånger förut, men jag fick lust att läsa om den igen. Jimmy och jag diskuterade filmen "Nyckeln Till Frihet" / "The Shawshank Redemption" och då fick jag så lust att läsa om novellen som filmen baserar sig på. Och det är novellen "Vårbedrift" i boken som heter "Sommardåd" och som innehåller två långa noveller. Den andra novellen har samma namn som bokens titel.



Jag gillar egentligen inte noveller. Tycker oftast att de är alldeles för korta. Men den här boken innehåller ju bara två noveller, och då blir de ju så pass långa så de känns båda två som två lite kortare romaner. Båda dessa två noveller i den här boken tycker jag är jättebra. Jag kan verkligen rekommendera boken om ni inte har läst den förut. Och det är inte skräck-noveller, trots att det är Stephen King. ///Bim.



---------



Betyg: 4 av 5.



---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0