Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 november 2008 - Dagens Jobb.

Arbetsdagen började lite annorlunda i dag, eftersom jag var på läkarbesök på morgonen.


Jag kom till jobbet vid halvniotiden. Och av det som var kvar av morgonen så var jag i skalen och fixade grönsaker. Sen efter det så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


Hela högstadiet hade idrottsdag i dag. Så det blev väldigt lugnt för oss på slutet av arbetsdagen. Men då hann vi med lite extra skurning av matsalarna i dag.


Till eftermiddagsfikat i dag så åt vi en supergod äppelkaka med vaniljvisp. Den hade en snäll kollega i skolan bakat till oss.


I dag så serverade vi lasagne. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och allt flöt på bara bra.


Kommentarer
Postat av: Kimsalabim

Det här är kanske en annorlunda fråga.

Men du som är "mat-tant"... vet du hur man gör tonfisklåda med ris o currysås?

Fick det i skolan på låg- och mellanstadiet, men sedan tog de bort den, och jag hittar inget recept nånstans som verkar vara liknande de vi fick i skolan ... var bland det bästa jag visste på matsedeln :P

2008-11-18 @ 15:57:41
URL: http://conspicuous.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Kimsalabim: Jag har "bara" jobbat som mattant i sju år. Och under den tiden så har vi aldrig haft tonfisklåda med ris och curry. Men jag ska fråga vår husmor och vår kokerska. För dom har typ jobbat i uppåt tjugo år. Så dom kanske kan hjälpa dig. Om du inte får något svar av mig, så påminn mig! För då har jag glömt att fråga! ;-D

2008-11-18 @ 16:03:24
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Jag blev så nyfiken på kommentaren här nedanför så jag var in in den bloggen och tittade runt :-) Ser att hon som frågar är från Malmö - kanske den skolmaträtten ännu finns i skolköken där? Eftersom jag läser en blogg på Passagen som en med samma yrke som vi har skriver och hon bor där så kan man kanske fråga henne? Länken till hennes blogg är:



http://blogg.passagen.se/pixel03/



iallafall om ni vill kolla :-) kram

2008-11-18 @ 16:59:24
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Bim

---> Snurran: Tack för tipset! Jag tror säkert att Kim skriver till henne och frågar! Såna där rätter kan ju vara lokala också. Men hjälp mig att komma ihåg att fråga våra kära kollegor också! ;-)

2008-11-18 @ 17:37:10
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Oj, det är inte lite du begär! Ska jag komma ihåg det ända till på fredag?? Jag är ju mer eller mindre senil.. :-/ ;-D

2008-11-18 @ 17:48:33
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Bim

---> Snurran: Du kan väl FÖRSÖKA i alla fall! ;-)

2008-11-18 @ 17:52:39
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kimsalabim

Jag gick inte i skolan i Malmö när jag växte upp, men jag har faktiskt frågat på de skolorna som serverade det när jag var liten.

Men där var "mat-tanterna" verkligen tanter och hade gått i pension...

I värsta fall så får jag försöka mixa ihop något själv, det kan ju bara bli osmakligt :P

2008-11-19 @ 13:17:25
URL: http://conspicuous.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Kimsalabim: Jag pratade med min kära Husmor i dag. Hon har jobbat i femton-tjugo år hos oss, och hon kom mycket väl ihåg tonfisklådan med ris och curry.



Den var väldigt vanlig för femton år sen så hon. Men sen så slutade dom med den för att barnen åt sämre och sämre av den. Dom har nog inte serverat den på tio år.



Hon har inget exakt recept på den. Men du kan säkert få ihop någonting av det här:



Ingredienser:

Tonfisk

Salt

Peppar

Curry

(Purjolök)

Ris

Plus ingredienser till en vanlig vit grundsås.



Gör så här:

Koka riset nästan klart.

Gör en vanlig vit sås. Smaksätt den med curry.

Lägg riset i en ugnsfast form.

Blanda i tonfisk och purjolök.

Häll över såsen och ha den sen i ugnen till riset är helt mjukt.



Du kan väl skriva sen och tala om om du gjorde det! Och hur det i så fall smakade! ;-D



2008-11-19 @ 15:15:39
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kimsalabim

Jag ska verkligen göra den! Någon purjolök minns jag inte, men kan tänka mig att det kan bli riktigt bra med det i också! Jag lämnar en kommentar när jag testat!

Tusen tack :)

2008-11-19 @ 20:56:53
URL: http://conspicuous.blogg.se/
Postat av: Snurran

Det lät faktiskt gott :-D Man kanske skulle testa någon gång..

2008-11-19 @ 23:26:06
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Bim

---> KimsalaBIM: Dom har tydligen gjort den både med och utan purjolök, det var därför jag skrev purjolöken i parantes.



Hoppas du gör den! Och hoppas du tycker om den! Och hoppas du skriver och talar om vad du i så fall tyckte! :-)

2008-11-20 @ 16:58:30
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, jag tycker också att det lät gott! :-)

2008-11-20 @ 16:58:57
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kimsalabim

Efter min mini-semester i helgen så ska jag svänga ihop den, det är ett löfte! :)

2008-11-21 @ 10:54:35
URL: http://conspicuous.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Kimsalabim: Nice! Ser fram emot att höra av dig sen då! Och ha det så trevligt i helgen på din mini-semester! :-)

2008-11-21 @ 18:00:27
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0