"Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt - 2009 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter iland i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.


Mari Jungstedts sjunde roman borrar djupt i de mörkaste av hemligheter som även vänner döljer för varandra. Den dubbla tystnaden är en pulshöjande thriller som stärker Jungstedts position som en av landets mest lästa författare.Nu har mer än en miljon exemplar av Jungstedts böcker sålts bara i Sverige"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här sjunde boken: "Den dubbla tystnaden" var precis lika bra som Mari Jungstedts tidigare sex böcker.

Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva. Jag tycker om karaktärerna i boken, som återkommer i alla böcker. Och jag gillar miljöskildringarna från Gotland. Lättlästa och trevliga svenska kriminalromaner är allid bra, och Mari Jungstedts böcker är bland dom bästa i Sverige, tycker jag. ///Bim
.  

(Kopierat från tidigare recensioner.)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0