Dagens Dagbok – Fredagen den 25 juni 2010 – Hela Dagen – Midsommarafton. (Med fjorton fotografier).


I går, på Midsommarafton, så larmade mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag förstås frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba. Och varken Jimmy eller Jenny var ju heller hemma. Jimmy firade midsommar uppe i Norrtälje med sina kompisar. Och Jenny firade midsommar i Örebro med sina kompisar.

 

Jag höll på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma på morgonen först. Sen vid tiotiden så tog jag bilen till Centrum.

 

Först så var jag på Torget och handlade blommor, jordgubbar och hallon. Sen så var jag på Konsum där jag handlade all midsommarmaten som jag skulle ha med mig.

 

Borzko och jag hade bestämt oss för att fira midsommarafton med min mamma och pappa. Vi skulle vara hemma hos dom, men jag skulle stå för iordninggörandet av all mat. Och min mamma ville alldeles bestämt stå för kostnaderna. Och min moster skulle också komma dit.

 

Under resten av förmiddagen och början av eftermiddagen så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite vid datorn också. Och läste lite i min bok.

 

Vid tvåtiden sen så åkte jag över med allt mat hem till min mamma och pappa. Först så satt vi balkongen och pratade en stund. Och sen så småningom så satte jag igång med att fixa i ordning allt ätbart.

 

Borzko kom sen dit vid fyratiden. Och vid femtiden så kom min moster dit. Och vid femtiden så satte vi oss då och åt.

 

Vi åt inlagd sill, skärgårdssill, senapssill, vitlökssill, kokt potatis, rökt lax, kräftstjärtar, ägghalvor med röd och svart kaviar och räkor, skagenröra, romröra, två sorters grönmögelost, två sorters kex, paprikastrimlor, och färsksaltad gurka. Öl, nubbe och vitt vin fanns att dricka. Och fun light för mig.

 

Efter maten blev det kaffe och efterrätt. Efterrätten bestod av jordgubbar, hallon, maränger, daimkulor, och vaniljvisp.

 

Jag diskade sen allt, och mamma torkade disken.

 

Vi satte oss sen på balkongen och njöt av den helt underbara kvällen. Och vi satt där ända till klockan elva.

 

Jag och Borzko skjutsade sen hem min moster till Rågsved. Och vi var sen hemma i Farsta igen vid halvtolvtiden.

 

Här kommer fjorton fotografier från i dag.

 


Kommentarer
Postat av: Snurran

Din midsommar verkar ha varit verkligt trevlig den också. Du är jättefin i den där klänningen, kommer inte ihåg var du köpte den, det var förra sommaren väl? Tack för fina bilder :-)

2010-06-26 @ 21:09:21
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Ja, vi hade det jättetrevligt! Även om jag självklart (alltid) saknade mina "ungar"! Men jag uppskattar att dom har goda vänner att åka bort och fira med, ute på landet. Jag saknar ju att vara på landet NÅGOT FRUKTANSVÄRT... Blir alltid så ledsen på midsomrarna numer... Har ju firat midsommar på mammas och pappas landställe mellan 1968 till 2007... I FYRTIO år... Så det klart att det känns "fel" att fira i stan... Men, men, det är säkert ännu värre för mamma och pappa. Det är bara bita ihop, och försöka att ha trevligt ändå. Och det hade vi faktiskt!



Jag köpte tre likadana klänningar förra sommaren. En svart, en blå och en vit. Och Jenny köpte en rosa. Här finns länk till det inlägget: http://bim.blogg.se/2009/june/dagens-shopping-090628-tre-stycken-klanni.html . Och jag älskar dom! Alla tre! ;-D

2010-06-26 @ 22:48:42
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Mia

Det lät som en trevlig midsommarafton! :)

Vi hade också riktigt trevligt på midsommarafton. Grillad mat till middag, sedan gjorde jag chokladfondant för första gången och det lyckades! Det blev även en massa kubb-spelande under dagen och kvällen. :)

2010-06-27 @ 10:53:56
URL: http://miizing.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mia: Jag såg i din blogg att ni verkar ha haft en mycket trevlig midsommarafton! :-)

2010-06-27 @ 15:09:33
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0