"Trött, fet & 50" av Täppas Fogelberg - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Trött, fet & 50" av Pontus Wikner (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Trött, fet & 50 är en varm och svart och djupt personlig berättelse om existentiell konkurs och om en resa ner i helvetet och åter. Oglamoröst skriver berättarjaget, den medelålders mannen, om familj och om barn och om att i askan efter alla idéer om vad frihet är, finna alltmer tydliga tecken på att vägen till lyckan inte med fördel beträds som en flykting och smitare. Kommer mannen, Täppas alter ego, att finna vägen till lyckan?

Trött, fet & 50 är en berättelse om frihet, flykt, försoning och en livshållning som skär likt en machete i livets djungel. På ytan är detta en rak skildring av familjeliv, katastrofer och förlust men blir till en sång för det rena gubbvarat och för att med högburet huvud kunna säga: Jag är stolt över att vara trött, fet och femti!

Täppas Fogelberg har tidigare gett ut bland annat Halli, hallå; en barndomsskildring och Blindstyre; en snubblares berättelse. Han är en av våra mest kända radioröster och kontroversiell programledare för Ring P1."

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken, som är en roman, känns nästan som en dokumentär bok. För den handlar mycket om Täppas eget liv, även om den inte står i genren biografi/memoar/dokumentär.

Jag tycker att boken är intressant och välskriven. Och kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0