Stamrenovering - Relining.



Nu är det bestämt när vår stamrenovering, relining, blir av. Vecka åtta och vecka nio kommer Röranalys att fixa vår lägenhet. Och vi åker till Thailand vecka nio och vecka tio...

Visst är det skönt på ett sätt, att vi är borta en av dom två veckorna. Fast jag hade nog egentligen hellre varit hemma under renoveringen... För det är jobbigt att komma hem till alltihopa sen. Och om det skulle hända något under tiden, så är man ju så långt borta... Och det känns liksom inte bra att ha en massa människor jobbandes här i vår lägenhet när vi är i Thailand. Börja med att storstäda när vi kommer hem, känns ju inte heller så roligt...

Vi kommer att få en Skogstoa under renoveringen. Eftersom vi inte kommer att ha toalett, dusch, eller någon sorts vatten...

Är det någon som har erfarenhet av stamrenovering genom relining? Skulle vara jättekul att få lite åsikter från någon som har erfarenhet av det! Speciellt hur det ser ut efteråt... Hur skitigt det blir... Många säger ju att det är oändligt mycket bättre än efter en traditionell stamrenovering. Och är det någon som har erfarenhet av att ha en skogstoa i lägenheten? Luktar det verkligen ingenting, som dom påstår?



Kommentarer
Postat av: Mia

Hej, vi kommer också få stamrenovering, de ska börja 1 mars här.

det ni skall göra är att de bara sätter in nya rör i de gamla. Fredrik som är röris tycker om det sättet, men du vet rörisar :) här skall de byta allt & det är Fredriks firma som skall göra det.

Du skall plocka bort ALLT & plasta in ALLT. Det kommer att vara damm & smuts överallt, som kryper in över allt.... Där de skall gå, töm de rummen, ta även bort möblerna. Toaletten hade Björne när de gjorde stambyte hos honom, nu använde han den aldrig så jag vet inte hur bra den är, men de säger att den skall fungera. Skall de både renovera badrum & kök? Om de skall vara i köket, så ta bort allt i alla skåp.



Vi funderar på att flytta de veckorna de skall hålla på här, 4 veckor har de sagt till oss.



Det blir nog fint & bra när de är klara, men inte roligt att bo i.



Nu är det bara 2 dagar kvar, sen åker Malin & jag :)

Kram

2011-01-16 @ 13:43:08
Postat av: Mia

Hej igen,

såg att det blev lite fel, inte för att det spelar någon roll, men Fredrik tycker inte om relining. Han menar det inte är bra eftersom de gamla rören är kvar då.



Kram

2011-01-16 @ 14:39:44
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mia: Hej! Usch, det var inte så rolig läsning... Här ska dom vara både på övervåningen, på toaletten, och på undervåningen, både i badrummet och i köket... Men blir det verkligen så skitigt av relining? Så man måste plasta in allt? Och tömma alla skåp? Jag har hört att det inte ska bli så mycket fint damm som det brukar bli på det traditionella sättet.



Fy om man måste plasta in allt... Och packa ner allt i skåpen... Och vi som ska åka just då också... Usch! Hade jag vetat det här så hade vi åkt på jullovet istället!



Vi ska på möte måndagen den 24 januari, och då ska vi få all information om hur vi ska göra.



Åh! Åker ni om bara två dagar! Lyllos er! Vi åker om 41 dagar! Hoppas du laddar upp lite foton på Facebook, så man får se! ;-D



Kram!

2011-01-16 @ 14:44:57
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mia: Okej! Då vet jag!

2011-01-16 @ 14:45:24
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

När de stamrenoverade hos mig back in the days så blev det ett visst dammlager på de inplastade möblerna och överst på dörrkarmarna och dörrarna. Dock var det betydligt mindre damm än jag förväntat mig. (ungefär som en slipning av spackel innan tapetsering) Det gick att torka bort med våta trasor. Tror ej man ska använda dammsugaren i och med att dammet är så fint. Mitt ex var snickare och han dammsög ALDRIG bort "findamm" och sa att dammsugarmotorn pajade av det. (byggare har speciella dammsugare för ändamålet)

Jag tror inte att ni behöver oroa er så länge ni har plastat in allt ordentligt.

2011-01-16 @ 21:24:07
URL: http://blogg.amelia.se/violavamp
Postat av: Anonym

Ni bor väl inte i lägenhet? :O

2011-01-17 @ 11:40:19
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Viola Vamp: Vi får väl höra vid mötet på måndag. Men som jag har fattat det, så ska vi inte behöva att plasta in något alls...

2011-01-17 @ 14:36:45
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Anonym: Jo, vi bor i lägenhet. En bostadsrättslägenhet, som är en etagelägenhet i två plan, med en liten uteplats utanför.

2011-01-17 @ 14:37:31
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Erik

Är det relining dem skall göra så bör du inte vara orolig för att dem skitar ned (om dem gör som dem ska). Eftersom inga badrum eller kök rivs och dem går in i befintliga anslutningar så skall det inte bli skitigt om allt går rätt till.



Vore kul att höra hur du tycker att det upplevs - hur mycket dem störde i din lägenhet osv. Jag kommer följa det med intresse så skriv gärna hur dem gjorde osv, har precis själv vart med om en relining med ett annat företag och det vore kul att höra hur andra gör..

2011-02-03 @ 14:54:54
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Erik: Hej! Tack för din kommentar! Och det låter ju hoppfullt och bra!



Förmodligen så kommer jag att blogga en del om det, men jag vet inte hur mycket. För den första veckan så bor jag antingen här, eller hos min son. Och den andra veckan, då är jag i Thailand! :-D

2011-02-03 @ 18:12:58
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Erik

Ja det gick bra hos oss iaf, det var renare när dem lämnade lägenheten än den var när dem kom! Får hoppas på samma lycka hos er :)



Tråkigt att du inte kommer kunna skriva om dina upplevelser så mycket.



Förresten, vad heter er Bostadsrättsförening?

2011-02-04 @ 08:21:47
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Erik: Hahaha! Renare när dom gick än när dom kom! Det lät inte dåligt det! ;-D



Vi får väl se hur mycket jag bloggar om det. Det kan ju hända att jag bor här. Och då kommer jag fotografera och blogga om det.



Den heter Härden! "Egen härd är guld värd"! ;-)

2011-02-04 @ 17:22:48
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0