"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

---------  


 

Recension av boken: ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)


 

---------  


 ”I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.


Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...


Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.”
 
(Kopierat från bokus.com)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com


 

---------  


 

Det här är en mycket, mycket bra bok. Läste Stieg Larssons första bok i somras: ”Män som hatar kvinnor”, och det var bland det bästa som jag har läst på länge i den genren. Stieg Larssons andra bok: ”Flickan som lekte med elden”, tycker faktiskt jag är ännu bättre. Den är ju lik den första, det är samma personer som är huvudpersoner, men jag tycker att storyn är bättre i den andra boken. Jag ser redan fram emot den tredje boken i Stieg Larssons trilogi i Millenium-serien. Jag kan varmt rekommendera de här första två böckerna. Mycket bra storys, härliga karaktärer, bra språk, spännande, och tjocka. ///Bim.


 

---------  


 

Läs också recensionen i Svenska Dagbladet.


 

---------  


 

Betyg:  4,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Trollglitter

Jag läste ut Flickan som lekte med elden igår natt och jag är helt såld på den. Den var helt otroligt bra!!! Men jag undrar lite över hur Paolo Roberto kom in i handlingen. Lite ovanligt att ta in kända personer på det viset, men det gav en bra dimension åt historien. Roligt att läsa andras recensioner av boken!!

Postat av: Bim

---> Trollglitter: Ja, jag tycker också att den var otroligt bra! Och han kanske kände Paolo Roberto privat!? Jag tycker också att det är roligt att läsa andras recensioner! :-)

2007-01-01 @ 07:18:40
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Nalle Malmqvist

En stor författare har gått ur tiden ! Skit, säger jag, varför ska dom bästa gå bort, efter att ha läst hans två första och ser fram emot den tredje boken, med en stark längtan ! Böckerna kommer med all säkerhet att bli film så småningom och det är ju också någonting att se fram emot ! Fem stora stjärnor vill jag ge till denna fantastiska författare! Recension av "Flickan" blir bara superlativ, välj själv !

2007-02-24 @ 07:57:58
Postat av: Bim

---> Nalle Malmqvist: Jag håller med dig i allt du skriver! Så synd bara att vi inte kommer att få läsa alla tio böckerna som han tydligen planerade...

2007-02-24 @ 10:58:18
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0