"Signal" av Stephen King

---------  


 

Recension av boken: ”Signal” av Stephen King. (Genre: Skräck.)


 

---------  


 ”Första oktober. Gud är i sin himmel, börsen står i 10.140, de flesta flygplan följer tidtabellen, och Clayton Riddell, konstnär från Maine, nästan dansar fram längs Boylston Street i Boston. Han har just skrivit på kontrakt för ett seriealbum som kanske kan låta honom försörja sin familj på att skapa konst istället för att lära ut den. Han har redan köpt en liten (men dyr!) present till sin tålmodiga fru, och han vet precis vad han ska köpa till sin son Johnny. Och varför inte en liten belöning till honom själv? Clay ser hoppfullt på framtiden.


Det gör han inte länge till. Orsaken till förödelsen är ett fenomen som snart är känt som signalen, och attackredskapet är mobiltelefoner. Allas mobiltelefoner. Clay och de få förtvivlade överlevande som förenar sig med honom finner sig plötsligt mitt i den becksvarta natten av civilisationens mörkaste tid, omringade av kaos, massmord, och en människostam som blivit reducerad till sitt mest basala tillstånd... och sedan börjar utvecklas.


Det finns ingen flykt undan denna mardröm. Men för Clay pekar tecknen hem till Maine, och medan han och de övriga flyktingarna mödosamt tar sig norrut börjar de se primitiva skyltar som bekräftar deras färdriktning: KASHWAK=NO-FO. Ett löfte, möjligen. Eller ett hot ...


Det finns 193 miljoner mobiltelefoner bara i USA. Vem äger inte en? Stephen Kings fängslande, bloddrypande och fascinerande roman ställer inte bara frågan: "Hör du mig?", den svarar också på den i allra högsta grad.”
 
(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.


 

---------  


 

Stephen King är ju min absoluta favoritförfattare. Jag har alla hans böcker som finns utgivna på svenska, jag tror det är strax över femtio stycken. Jag tycker att precis allt som han har skrivit är bra. Inte en enda dålig bok har han skrivit enligt mig. Det mest fantastiska med honom tycker jag är att han hela tiden kommer med något nytt. En annan författare som jag också gillar och som också skriver skräckböcker är Dean Koontz. Men han upprepar sig mycket i sina böcker och kan vara lite förutsägbar tycker jag. Det tycker jag aldrig om Stephen King.


 

Den här boken var jättebra tycker jag. Den kändes som en klassisk Stephen King-bok samtidigt som den avhandlade ett aktuellt ämne: mobiltelefoner… Jag kan varmt rekommendera den, precis som jag kan rekommendera alla Stephen Kings femtio andra böcker. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Belgarion

Härligt med en själsfrände vad gäller Stephen King. Är du med i "Följeslagarna" ?

2006-10-10 @ 12:48:49
URL: http://bookreflections.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Belgarion: Ja, jag ÄLSKAR Stephen Kings böcker! ;-) Jag var med i "Följeslagarna" för ett par år sedan. Borde jag gå med igen?

2006-10-10 @ 14:35:15
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Belgarion

Från min blogg...=)

Tycker jag definitivt. Det finns numer ett mycket bra forum. Dessutom håller Anders och Lilja (som driver siten) på med ett omfattande renoveringsarbete, med mycket ny funktionalitet.

2006-10-10 @ 15:24:00
URL: http://bookreflections.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Belgarion: Okej. Då ska jag gå in där och bli medlem igen. Kan ju vara kul att läsa och skriva lite i formumet kanske. ;-)

2006-10-10 @ 19:10:34
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Johanna

Yay Stephen King älskare var min första tanke efter att upptäckt detta efter att ha googlat S.K.
"Hela tiden kommer med något nytt" What?! Var min andra. De gör han ju inte? Nya koncept, till viss del, ja, men det är fruktansvärt mycket som är återkommande i hans böcker nicht war?
Nåja kul att du gillar honom iaf. Jag planerar att börja läsa Koontz snart oxå =)

2008-04-09 @ 22:16:40
Postat av: Bim

---> Johanna: Jag håller inte med dig. Jag tycker alltid att Stephen King förnyar sig. Däremot gör inte Dean Koontz det tycker jag.

2008-04-10 @ 15:50:02
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0