Dagens Dagbok - Lördagen den 28 april 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag brukar gå upp klockan sju när jag är ledig, men eftersom vi hade bokat tvättstugan klockan sju, och skulle tvätta alla lakan, så gick jag upp lite tidigare i dag. Borzko gick upp strax före sju, och det gjorde Jenny också. Sen så plockade vi ur alla sängkläder ur sängarna. Och så ner till tvättstugan klockan sju. Sen så duschade vi alla tre i tur och ordning, och alla gjorde sig i ordning. Frukost åt vi också tillsammans när vi alla var klara. Gröt och fika blev det för mig som vanligt. Jimmy var ju inte hemma. Han är i Norrtälje över helgen med några kompisar.

 

Strax före halvnio så stack Jenny och jag iväg. Jag körde henne till jobbet för ett dagpass mellan nio och tre. Borzko började med veckostädningen när jag åkte iväg. När jag kom hem igen vid niotiden så började jag också att städa. Sen så hjälptes vi åt med all veckostädning. Det här gjorde vi i dag: bytte lakan i sängarna, bytte handdukar, tvättade lakan, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, dammade, putsade speglar och glasytor, m.m.

 

Sen så gjorde jag också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna... Vi städade också av ute på vår uteplats. De har varit uppe och jobbat på taket på vårt hus, så det såg för djävligt ut på allas uteplatser. Och på båda våra inglasade balkonger så hade det runnit ner någonting. Det såg ut ungefär som om någon hade kastat råa ägg på glaset... Fast det var nog någon typ av rengöringsmedel som hade runnit från taket. Så vi fick putsa av inglasningarna på båda balkongerna också.

 

Efter lite drygt tre timmars vardera effektivt arbete, så var vi båda två klara med allt vid halvetttiden. Då blev det en lätt lunch och en fika, det var vi verkligen värda! När Borzko hade ätit och fikat så gick han iväg till Farstahallen vid halvtvåtiden för att träna lite. Själv så intog jag en av vardagsrumssofforna och så fortsatte jag att läsa i "Tyskungen" av Camilla Läckberg som jag började på i går.


Kommentarer
Postat av: Snurran

Vad effektiva ni är du och "gubben"! Jag skulle ju haft vårstädning utomhus i föreningen idag, men insåg snart att jag inte pallade det med den här förkylningen - trots alvedonintag..Jag gjorde bara det vi är "ålagda å det bestämdaste" dvs. köra ut bilen ur garaget och sopa våran plats. Sedan gick jag hem och la mig istället. Sov till HALV ETT! Det var MIN förmiddag... *kram*

2007-04-28 @ 15:33:05
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, i dag har vi faktiskt varit väldigt effektiva! Det kändes så skönt efteråt när allt är gjort! Då kan man verkligen njuta av ledigheten sen!

Vad tråkigt att du mår så dåligt... Om du sov till halv ett, då måste du verkligen vara sjuk. Krya på dig nu. *Kram*

2007-04-28 @ 15:51:11
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0