"Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser

---------    

Recension av boken: "Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------    

"Han kunde omedelbart identifiera kvinnan som låg i badkaret. Hon hette Eva Ringmar och var sedan tre månader hans hustru. Hennes kroppsställning var egendomligt förvriden. Det mörka håret flöt på vattnet. Huvudet var neråtvänt, och eftersom karet var fyllt till randen kunde det inte råda något tvivel om att hon var död.''

I den grådisiga staden Maardam, någonstans i Europa, ställs kommissarie Van Veeteren inför fallet Janek Mattias Mitter - gymnasielektorn som inte minns om han mördat sin hustru eller ej. Han anar ännu mycket lite av det ödesdrama som kommer att rullas upp under sökandet efter sanningen.

Det grovmaskiga nätet är den första romanen i Van Veeteren-serien. Den belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 1993." 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Det här var den första boken som jag har läst av Håkan Nesser. Jag har sett ett par filmer i Van Veeteren-serien som bygger på böckerna av Håkan Nesser. Nu tänkte jag att jag skulle läsa den första boken i serien, och om jag tyckte den var bra, så skulle jag fortsätta med fler. Och det tyckte jag. Jag tyckte faktiskt riktigt mycket om den. Den var inte förutsägbar, och den var lättläst. Jag kan klart rekommendera den ifall ni inte har läst den. Och jag ska köpa bok nummer två om Kommissarie Van Veeterens fall. ///Bim.

 
---------    

Betyg: 3 av 5.  

---------    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0