Fredagen den 20 april 2007

Äntligen så blev det då fredag och arbetsveckans sista dag! Morgonen började inte så bra... Endast två plusgrader, och så full storm, så det kändes som många minusgrader... När jag sen kom till jobbet så hörde jag att larmet gick inne... Jag väntade in Snurran och så ringde vi till vårt bevakningsbolag, och de sa att de redan hade skickat en bil. Vi gick in och satte på oss hörselskydden och så bytte vi om. Larmet tjöt väl i cirka tjugo minuter innan det äntligen stängdes av. Varför det tjöt fick vi tyvärr aldrig veta... Vi gissade på att det var den hårda blåsten som kanske hade blåst upp ett dåligt stängt fönster.

 

Lite senare så ringde Jenny hemifrån. Både hon och Jimmy började senare i dag i skolan respektive på jobbet. Hon ringde för att tala om att våra utemöbler höll på att blåsa bort... Stolarna låg hos grannen... Och bordet med tillhörande parasoll hade också blåst iväg en bit... Jag bad att de skulle bära in grejerna på den inglasade nedre balkongen, så det gjorde de.

 

Arbetade som vanligt gjorde jag i alla fall denna kalla och blåsiga dag. Precis som tidigare i veckan så var jag halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så var jag i disken. Vi var fulltalig styrka i dag också, och i dag så serverade vi korv stroganoff med kokt ris. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra, men det var en hektisk dag på slutet, som det alltid är på fredagar. Det blir ju alltid extra mycket disk och extra mycket städning på fredagar, så därför blir det alltid lite stressigt då.

 

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satte jag mig med datorn vid köksbordet, och så fixade jag i ordning mitt EFIT-blogginlägg. När jag var klar med så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt.

 

Jenny kom hem från skolan vid femtiden. Då åt hon och jag middag tillsammans och satt och pratade. Sen så kom Borzko hem från jobbet vid halvsextiden, tidigt för att vara honom. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jenny satt sen vid datorn på sitt rum. Borzko och jag gick upp till vardagsrummet vid sjutiden. Sen så satt vi båda två i vardagsrumssofforna och läste varsin bok i ungefär en timme.

 

Jag började på en ny bok i dag. Eller ny för mig, fast gammal. Jag började på den första boken om Van Veeteren av Håkan Nesser: "Det grovmaskiga nätet". Jag har aldrig läst några av de tio böckerna i serien förut, bara sett någon eller några av filmerna. Det här är den första boken i serien, och den utkom 1993. Gillar jag den, så lär jag säkert läsa fler i serien. Än så länge så verkar boken i alla fall bra.

 

Klockan åtta så kom även Jenny upp i vardagsrummet, och hon ville se på teve. Så då la Borzko och jag undan böckerna, och så kollade vi alla tre på teve. Det blev Kanal 5 och "C.S.I."

 

Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från jobbet. Eftersom han ska besiktiga bilen i morgon, så åkte han och Borzko iväg till macken med hans bil, för att kolla igenom att allt var okej på bilen. Bland annat så behövde han byta en trasig glödlampa. Jenny och jag tittade på lite mer teve, även nu blev det Kanal 5, och ännu en kriminalserie: "Criminal Minds".

 

Strax före tio så stack Jenny iväg till tunnelbanan för att åka och möta upp Robin och några av hans kompisar. De hade varit och bowlat, men det kände inte Jenny för att göra. Sen så skulle de hem till Robin och kolla på film, så då skulle Jenny vara med. Sen så ska hon sova där i natt.

 

Vid halvelvatiden så satte jag, Borzko, och Jimmy igång en dvd-film. Det blev actionfilmen/krigsfilmen/dramat: "Black Hawk Down" från 2001. Jimmy hade sett den förr, men Borzko och jag hade inte sett den. Vi tyckte alla tre att den var mycket bra. Den var två timmar och en kvart lång, så den tog slut vid kvart i ett. Nu ska jag bara blogga det här och sen så blir det sängen.


Kommentarer
Postat av: Niclas

Kul att du läser Håkan Nesser. Många av hans böcker utspelar sig i kumla som är två mil härifrån. Och mina föräldrars sommarstuga ligger där genesarets sjö utspelar sig. Känner till varenda gata i genesarets sjö...

2007-04-21 @ 12:18:05
URL: http://niclasp.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Niclas: Jaha! Det måste ju var kul för dig att läsa dem då, om man känner igen allting! Jag tycker att den här är bra, så jag kommer säkert att läsa fler av honom.

2007-04-21 @ 14:39:22
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Niclas

Ja böckerna är mycket bättre än filmerna....

2007-04-21 @ 15:43:44
URL: http://niclasp.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Niclas: Har bara sett typ två filmer. Tycker att de är lite sega. I alla fall om man jämför med Beck och Wallander.

2007-04-21 @ 15:46:09
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Fina EFIT bilder! Men usch vilket väder det var igår, man höll ju på att frysa ihjäl. Har varit extremt kass på att kommentera här, jag hinner knappt inte läsa bloggar i veckorna, har nog med att skriva min egen.. är rätt trött nu när jag kommer hem så det beror nog på det. Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!

2007-04-21 @ 20:35:48
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> En Södertäljebos Liv II: Hej. Tack för berömmet om mina bilder. Det är alltid lika kul att få. Ja, det är ju fruktansvärt kallt nu. Men i dag har det ju i och för sig varit mycket bättre än i går. Jag är dålig på att kommentera ibland också. Men jag läser din blogg nästan varje dag. Förstår att du är trött nu. Skönt sen när du ska vara ledig lite innan du ska föda. Ha en fortsatt trevlig helg du också!

2007-04-21 @ 20:38:44
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0