"Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory

---------    

Recension av boken: "Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory. (Genre: Dokumentär/Biografi/Skönlitteratur.)
  

---------    

"Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.

Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.

Mamma sa att jag var sjuk är en originell, skrämmande, vacker och humoristisk berättelse om en familj som lever isolerad i en jättehusvagn, om deras vilda shoppingseanser, om vapenexercis i rädsla för omvärlden och om godtrogenhet hos medicinska och sociala befattningshavare. Den visar också de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka." 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Jag tycker alltid om att läsa "sanna" böcker, dokumentärer, och biografier. Men jag tycker oftast att de verkar vara mer intressanta när jag läser om böckerna, än vad de sen i själva verket är. Och den här var inget undantag. Men den var ändå ganska så intressant, och den var lättläst och finns i pocket, så jag kan rekommendera den i alla fall. ///Bim.

 
---------    

Betyg: 2,5 av 5.
  

---------    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0