Söndagen den 15 april 2007

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gröt och fika till frukost sen, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid kvart över åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra. Jenny var fortfarande ute på Robins släkts landställe.

 

Strax före nio så gick jag iväg ut. Jag gick först till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag min vanliga halvtimme. Lika skönt som vanligt var det förstås. Sen efter det så gick jag en liten minipromenad. Det blev bara en halvtimme runt Farsta i dag. Gick ju 2,5 timmar i fredags, och 2,5 timmar i går, så det fick räcka med en halvtimme i dag. Mina stackars knölar på tårna behövde vila lite i dag.

 

Efter solningen och den lilla promenaden så gick jag hem igen. Borzko hade gått i väg till FarstaHallen för att träna när de öppnade klockan halvtio. Det var ju även i dag, för tredje dagen i rad, en strålande, solig, varm, och skön dag i dag, så jag bestämde mig för att sätta mig på den övre balkongen och läsa.

 

Jag gjorde det mysigt för mig, drog ifrån inglasningarna och sen så satt jag där mellan tio och två och läste. Det blev bara lite avbrott för en lätt lunch. Fikade gjorde jag medans jag läste. Jag läste ut boken som jag köpte i stan i går: "Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk. Recension finns i ett separat blogginlägg.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lunch och tog en fika. Sen så höll vi båda två och fixade med lite allt möjligt här hemma. En pratstund i lugn och ro blev det också.

 

Vid tretiden så stack Borzko iväg med bilen. Först så skulle han till OKQ8 och tanka bilen och kolla olja, vatten, luft, och sånt. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök med middag, fika, pratstund, och lite sporttittande på teve.

 

Jag satte mig ute på övre balkongen igen. Men den här gången med datorn i knäet istället för en bok. Njöt av solen, värmen, våren, fågelkvittret samtidigt som jag höll på med lite allt möjligt i datorn.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi middag vid femtiden. I dag blev det hämtmat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza, och jag åt en pastasallad med räkor plus tillbehören vitlöksdressing och pizzabröd. Det blev första middagen på övre balkongen för i år. Se bild i tidigare mobil-bloggat inlägg.

 

Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle till Hagsätra och möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi.

 

Jag satt återigen på balkongen och njöt av den fantastiska kvällsvärmen. Vid halvsjutiden så försvann tyvärr solen bakom husen, men otroligt nog så var det så ljumt och skönt så jag kunde sitta kvar ändå.

 

Vid halvåttatiden så kom Jenny hem. Då flyttade jag in från balkongen, och sen satte vi oss båda två med våra datorer vid köksbordet. Vi satt och tittade på varandras fotografier ifrån helgen, och pratade om allt som vi hade gjort på varsitt håll.

 

-------------  

 

Och så är det då måndag i morgon igen. Och det är ju alltid tråkigt. Men vilken helt fantastiskt underbar helg det har varit! Och eftersom jag var ledig i fredags, så har jag ju kunnat njuta av denna sommarvärme i tre hela dagar. Det har varit så skönt. Jag har ju även umgåtts en hel del med familjen i omgångar. Jenny och jag var ju i stan i fredags. Jimmy och jag var ju på bio i går. Och Borzko har jag också hunnit med att umgås med en hel del i helgen. Promenerat har jag ju gjort en del, suttit i solen likaså, läst en del, ätit gott, shoppat lite, m.m. Så sammantaget så har det varit en härlig helg!

 

-------------  

(Tiderna stämmer fortfarande inte i bloggen. Två timmar fel ligger både inlägg och kommentarer.)


Kommentarer
Postat av: Snurran

Halva Sveriges befolkning verkar ha hittat ut på sina balkonger och uteplatser denna helg - och det är förståeligt! jag vet inte hur många människor jag har sett sitta i sina trädgårdar för att fika, äta och sola idag, det känns riktigt kontinentalt, hihi!

2007-04-15 @ 21:42:30
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Anonym

Hej,
brukar läsa bloggar här. Vi har nu startat en med mkt intressant läsning!

2007-04-16 @ 15:45:15
URL: http://the2ndwomen.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, det är så underbart när det är så! Tråkigt att det ska bli sämre väder nu... :-(

2007-04-16 @ 17:40:56
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> the2ndwomen: Okej! Ska kolla in er nya blogg!

2007-04-16 @ 17:41:26
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0