Onsdagen den 21 februari 2007

Ännu kallare i morse när jag gick upp, än vad det var i går kväll. Minus 15,5 grader var det klockan halvfem. Brrr… Bilen startade i alla fall utmärkt trots kylan, tack vare det nya batteriet.


 

Även i dag så var jag i skalen och fixade grönsakerna den första halvan av dagen. Den andra halvan så var jag försteman i lilla matsalen. Precis som i går, så var en av mellansmålspersonalen frånvarande, för hon vikarierade i en grannskola även i dag. Snurran var inte heller på jobbet i dag, för hon var på ett fackligt informationsmöte hela dagen.


 

I dag serverade vi fiskgratäng i dillsås, med kokt potatis till. Allt flöt ändå på bra, trots personalbristen, och inget speciellt hände på jobbet i dag.


 

Klockan 09:50 så fick jag ett sms från Jimmy: ”Har krockat med bilen. Jag är oskadd. Sitter i bärgaren. Ringer snart. Puss.” Det var ju inte så kul att få motta ett sånt sms precis. Han ringde sen och berättade vad som hade hänt. Han hade kört in i en bil framför honom på Nynäsvägen på väg till jobbet. Det hade varit väldigt halt just där, och han hade inte hunnit stanna. Och tydligen så hade det blivit stora skador på hans bil. Bärgningsbilen körde den till en verkstad, så nu står den där och väntar på att bli reparerad. Tyvärr så har han ju bara halvförsäkring på sin bil, så det lär ju bli dyra pengar för honom att betala. Mekanikern skulle kolla igenom skadorna och komma tillbaka med ett kostnadsförslag, men många tusenlappar lär det ju bli, det lät han förstå. Men, men, huvudsaken är ju att Jimmy inte blev skadad själv i krocken!


 

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på precis som vanligt här hemma på eftermiddagen. Jag pulade, donade, fixade, plockade, grejade, och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade förstås med stunder vid datorn också.


 

Vid halvsextiden så kom Jenny hem från skolan. Då åt hon och jag middag tillsammans. Sen efter middagen så satt vi båda två en stund vid köksbordet med våra datorer.


 

Vid kvart i sju sen så åkte vi två iväg för att hämta upp Jimmy på jobbet. Jag tyckte att han skulle slippa att åka buss hem efter sin traumatiska dag. Jag tyckte också att det kanske skulle vara bra att han körde min bil hem från jobbet, så det gjorde han. Man ska ju helst köra bil så fort som möjligt efter en olycka sägs det ju.


 

Vi var hemma igen vid halvåttatiden. Borzko var hemma då, han hade kommit hem från jobbet vid sjutiden. Han hade ätit middag, och sen så duschade han. Jimmy hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara.


 

Borzko satte sig sen uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve resten av kvällen. Jenny satt på sitt rum och kollade på ”O.C.”. Jimmy och jag satt i köket och tittade på ett nytt nerladdat avsnitt av ”N.C.I.S.” i Jimmys dator.


 

Sen klockan nio så blev det en fika i köket för mig, Jimmy, och Jenny. Och så tittade vi på Stand Up Comedy-programmet ”Stockholm Live” mellan nio och halvtio. Sen resten av kvällen blev det datorerna för oss alla tre.


 

Minus 11,5 grader nu klockan kvart i tio på onsdagskvällen…


Kommentarer
Postat av: Angela

Stackars Jimmy! Det är alltid hemskt när sådant här händer även om det, precis som du säger, är viktigast att ingen personskada uppstår.

2007-02-21 @ 22:02:16
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, jag tycker så synd om honom. Även om vi förstås alla är jätteglada över att han inte skadade sig det allra minsta! Men det kommer att bli så dyrt för honom eftersom försäkringen inte täcker hans bil... Många, många tusenlappar lät det som när mekanikern tittade på hans bil. :-(

2007-02-21 @ 22:05:32
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Jättetråkigt med bilen, tycker också jättesynd om Jimmy eftersom jag vet att han är en väldigt förnuftig förare som säkert höll bra avstånd till den framförliggande..är det halt så är det :-/ Skönt att det inte blev personskador iallafall. Krama honom från mig! ;-)

2007-02-21 @ 22:13:53
Postat av: Niclas

Stackars grabben... Men vad är en bil... Tänk om det hänt honom något... Bil är plåt och pengar är papper...

2007-02-21 @ 22:14:11
URL: http://niclasp.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Snurran: Tack för din empati! Och han ÄR faktiskt en förnuftig förare trots att han är kille, 19 år, och Stockholmare... (som är de värsta enligt försäkringsbolagen). Jag har kramat honom från dig! Jag skulle ge dig en kram tillbaka i morgon! ;-)

2007-02-21 @ 22:20:20
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Det ser jag fram emot ;-)

2007-02-21 @ 22:22:16
Postat av: Bim

---> Niclas: Precis! När jag gick på jobbet i dag och kände mig ledsen över vad som hade hänt, så insåg jag att jag faktiskt skulle gå och vara glad istället! För att det inte hände något värre! :-)

2007-02-21 @ 22:23:26
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: ;-)

2007-02-21 @ 22:24:13
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Tur att han har jobb och en så snäll familj som tar hand om hnom efter krocken..:) och jobbet är ju verkligen ett + om han ska betala..:)

2007-02-21 @ 22:35:48
Postat av: annebelle

Det är lätt hänt...men vilken lättnad att han inte blev skadag!

2007-02-21 @ 22:46:31
Postat av: Bim

---> Anonym: Ja, det är tur att han har jobb och familj.

2007-02-22 @ 14:47:56
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, det var verkligen en lättnad.

2007-02-22 @ 14:48:22
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0