"Dotter Önskas" av Katerina Janouch

---------   

 Recension av boken: ”Dotter Önskas” av Katarina Janouch. (Genre: Svensk Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”För Helena, trettionånting, en ung kvinna som inte är särskilt hårt förankrad i tillvaron, känns familjeliv avlägset. Men så möter hon Paul och bitarna faller på plats. Snabbt blir hon gravid och föder en son. Helenas mamma är en engagerad mormor. Släkten gläds åt det första barnbarnet. Och efter pojken kommer flickan - förutsätter alla. Helena blir medveten om att omvärlden är fylld av kvinnor som föder döttrar. Alla utom hon själv, verkar det.


När Helena blir gravid igen, händer något som förändrar familjens liv för alltid. Hennes mamma avlider hastigt. Tragedin gör att Helenas önskan om en dotter växer sig allt starkare. Att mista sin mamma när man själv just håller på att bli en, är kanske livets svåraste utmaning. Helena blir smärtsamt medveten om att hon har alltför få nära kvinnorelationer i sitt liv. En liten flicka kanske skulle kunna fylla tomrummet.


Mitt i kaoset sker något oväntat. Helena hittar sin mammas hemliga dagbok. Sakta inser Helena att hennes mors liv på många sätt är ett mysterium. Vem var hon, denna på ytan lättsamma kvinna? Helenas saknad och svårigheter att finna sig tillrätta i den bitvis tunga modersrollen blandas med en önskan att få veta sanningen. Hon ger sig på jakt efter en svunnen tid. Sökan är både en tröst, en flykt och ett begär att få veta. Men jakten på svar leder in Helena till oväntade insikter. Kanske bör en del frågor förbli obesvarade...”

 (Kopierat från bokus.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.

 ---------   

 Den här boken var väl ganska så bra. Men ändå ganska så långtråkig. Fast lättläst så jag kan väl ändå rekommendera den. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  2,5 av 5.
 


---------  


Kommentarer
Postat av: art[e]fact

Den låter ganska bra när man läser "baksidan"... Men ditt betyg var inte så bra, hmmm, men jag ska nog läsa den ändå! :)

Trevlig söndag!

2007-01-28 @ 13:56:22
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: Bim

---> art[e]fact: Ja, läs den du. Läsvärd var den. Helt okej och lättläst. Men ändå lite långtråkigt och sämre än vad jag hade väntat... Fast bättre än Våta Spår. Men sämre än Anhörig.

2007-01-28 @ 14:38:42
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0