Måndagen den 8 januari 2007

Mobilen ringde klockan halv fem i morse… Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åkte iväg till jobbet vid fem över halv sex. Anlände till jobbet vid kvart i sex, samtidigt som Snurran. Vi larmade av och gick in. Bytte om till arbetskläder, och sen så anlände en efter en av våra jobbarkompisar. Klockan sex började vi att jobba.


 

Det var en lugn första arbetsdag, för vårterminen inleddes med en studiedag. Bara fritidsbarnen åt lunch i dag, och på våra skickningar var det också väldigt mycket färre barn. Skönt att få börja lite lugnt, och att också hinna med att prata med kollegorna om allas jullov.


 

Den här veckan så är jag först i skalen på förmiddagen, och sen så ska jag vara i lilla matsalen som andreman. Men eftersom vi bara hade stora matsalen öppen i dag, så var jag kvar i skalen nästan hela dagen och förberedde morötter och vitkål till i morgon och framåt veckan.


 

Det var kul att träffa alla jobbarkompisar. Vi är ett bra gäng, och jag gillar faktiskt allihopa, fast det klart, vissa mer och vissa mindre. ;-) Till lunchen i dag serverade vi kokt kycklingkorv och fullkornsmakaroner.


 

Fick två julklappar i efterskott också. Först fick jag en julklapp i vår interna julklappsutlottning bland mattanterna. Det var en värmeljushållare för sex ljus i rött glas. Sen så fick jag en julklapp av skolledningen. Det var två biobiljetter och en chokladask.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade i dag, trots att han egentligen ska vara ledig på måndagar. Men de har ont om chaufförer, så han jobbade extra. Jimmy började också att jobba i dag efter sin ledighet. Han jobbade ett pass mellan nio och sex. Jenny började skolan i dag. Hon har eftermiddagsundervisning den här veckan så hon gick till klockan fem i skolan.


 

Jag höll på som vanligt här på eftermiddagen när jag kom hem. Småstädade, plockade, pulade, grejade, fixade, pysslade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Satt lite vid datorn en stund också. Och så satt jag och läste lite i min bok: ”Lycksökare” av Lesley Lokko.


 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Sen så plockade jag fram allt som jag köpte i Thailand och fotograferade. Kul att ha att titta på längre fram. Jag ska lägga in bilderna i mitt fotoalbum på Internet en annan dag. Efter det så varvade jag datorn med boken igen.


 

Sen så kom alla övriga i familjen hem så småningom. Jimmy kom hem från jobbet vid sjutiden. Han hade stannat kvar en stund efter jobbet. Borzko kom sen hem vid kvart över sju från sitt jobb. Och Jenny kom hem vid halvåttatiden. Hon hade varit kvar i stan ett tag efter skolan. Hon hade ätit middag i stan, men Jimmy och Borzko åt middag när de kom hem.


 

Vi satt alla fyra sen länge i köket och pratade och berättade om våran respektive dag. Efter det så blev det mest datorn för mig, Jenny, och Jimmy. Och för Borzko blev det teven.


 
Och jag är jättetrött i kväll… Inte för att arbetsdagen var speciellt betungande. Men jag hade svårt att somna i går kväll, och sov väldigt oroligt i natt, och vaknade för tidigt i morse. Så är det alltid kvällen före jag ska börja jobba igen när jag har varit ledig en tid. Jag ska nog ta och lägga mig tidigt i kväll. 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Hej! Hittade hit via din dotters blogg och jag måste bara säga hur otroligt häftigt jag tycker det är att en mamma bloggar. Kul att se saker ibland ur en mammas perspektiv när man själv är barn ;)

Hare så bra och god fortsättning! :)

2007-01-08 @ 21:44:36
Postat av: Snurran

Sov gott - det kommer jag göra! *kram*

2007-01-08 @ 21:56:07
Postat av: Ahnna

Ja, jag vet hur det är. Sov jätte kass också. Men imorgon är jag ledig.

2007-01-08 @ 22:20:25
Postat av: Natalie

Hejsan! Kul att du har börjat skriva lite om jobbet oxå. Ett litet foto igen på salladsvagnen, kanske... ;)
Kramis

2007-01-09 @ 09:00:16
Postat av: Bim

---> Linnéa: Hej! Jättekul att du har hittat till min blogg och att du gillar den! Och det finns många, många Mammor som bloggar! Jag lovar! Själv tycker jag att det är jättekul att läsa alla sorters bloggar. Jag läser unga tjejers, unga killars, "Mammors", medelålders karlars, äldre "tanters", såna som bor utomlands, m.m, m.m, m.m. Tycker det är så kul att få inblick i andra människors liv och tankar. Bloggar inte du!?

2007-01-09 @ 15:12:29
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: Och det gjorde jag också! ;-)

2007-01-09 @ 15:12:53
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Ahnna: I natt sov jag mycket, mycket bättre!

2007-01-09 @ 15:13:16
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Natalie: Hej! Ja, det känns rätt att börja blogga igen om jobbet nu. Jag lovar att ta ett kort på vår fina salladsbuffé någon dag! Om kortet inte kommer så påminn mig! ;-)*Kram*

2007-01-09 @ 15:14:15
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Linnéa

haha okej, men jag måste säga att din blogg är en av de roligaste "mammabloggar" jag har läst iaf. märks att du tycker det är kul att blogga, då blir det också mer intressant att läsa bloggen!
neej, har ju inte det, men kan säga till om jag skaffar så får du en ung tjej till att läsa om! :)

2007-01-09 @ 16:11:33
Postat av: Bim

---> Linnéa: Tack för berömmet! Tycker själv att min blogg är lite tråkig ibland. Jag skriver lite för detaljerat och långt ibland. Och helst skulle jag vilja lägga in fotografier varje dag, men jag har inte alltid tid och ork. Ja, säg till om du börjar att blogga! ;-)

2007-01-09 @ 16:27:40
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0