"Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg.

image767

---------    

Recension av boken: "Bekantas Bekanta" av Mats Strandberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick-Lit.)  

---------   


"Camilla är drygt 30 och före detta fotomodell. Det är 1990-tal i Stockholm och hon har inga pengar, ingen karriär och ingen trygghet. Men hon har en plan. Hon ska få tillbaka mannen som hon en gång svek och hon ska förverkliga sin dröm om att bli popartist.  

Främsta hindret på Camillas väg mot artistlivet heter Lilly, en ung tjej från landet som just flyttat till Stockholm för att bli känd. Till varje pris.  Mellan dem står Daniel - Camillas bäste vän och Lillys bror - en överviktig drag queen som tvingas inse att hans egen syster inte längre är den blyga och tystlåtna flicka han växte upp med.

Bekantas bekanta är en roman om blodsband och röda mattor, klubbkids och konstnärssjälar, wannabes, såpaskådisar, stylister och mediehoror. Välkommen till 90-talets Stockholm.

Mats Strandberg är född 1976. Som 16-åring flyttade han från lilla Fagersta i Västmanland till Stockholm. Han har jobbat på ZTV, tidningen QX och tv4.se. I dag är han frilansande journalist och skriver bland annat krönikor i QX och Aftonbladets söndagsbilaga. 2004 utsågs han till Årets Krönikör av Sveriges Tidskrifter. Med sin debutroman Jaktsäsong som kom ut 2006 etablerade Mats Strandberg en egen nisch, gaymiljön, inom den svenska chiclit-genren. Uppföljaren Bekantas bekanta utspelar sig under 1990-talet och handlar om kändisskap och eurotechnomusik.
Mats beskriver sig själv som en popkulturberoende storstadsromantiker med lätt anstrykning av arbetsnarkomani. På 1990-talet var han beroende av eurotechno, UFF-kläder, Calvin Kleins Obsession, Linda Norrman-krönikor och Kent Light."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken: "Bekantas Bekanta" var precis lika bra och även mycket lik Mats Strandbergs första bok: "Jaktsäsong". Jag gillar chick-lit-böcker när det är bra skriven chick-lit. Och det är verkligen Mats Strandbergs böcker. Att böckerna rör sig mycket i gay-världen, gör dem absolut inte sämre, utan tvärtom. Har har verkligen skapat sig en liten egen genre. Den här boken utspelar sig på nittiotalet, och det var kul med en tillbakablick i den tiden. ///Bim.  

Här är mitt blogginlägg om "Jaktsäsong".

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Niclas

han har även skrivit en novell som utspelar sig strax innan bekantas bekanta börjar. Den novellen publiceras i söndags bilagan sista helgen i juli....

2007-07-14 @ 11:59:00
URL: http://blogg.aftonbladet.se/14811/
Postat av: Bim

---> Niclas: Ja, jag har nog sett någonting om det i hans blogg. Påminn mig gärna! För jag köper aldrig Aftonbladet/Expressen. Men då ska jag göra det.

2007-07-14 @ 13:22:52
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0