Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juli 2007 - Första halvan av dagen.

I morse larmade mobilen klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner, och sen så åt han förstås frukost. Jimmy skulle sova till tolv i dag, han kom hem sent i natt. Jenny var inte hemma, hon sov borta i natt, och sen så skulle hon åka direkt till jobbet och jobba ett pass mellan nio och tre.

 

Vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum, och till SolAkuten. Solade i en halvtimme som vanligt, och låg och njöt av värmen. Jag hade ju trott att jag kanske skulle kunna gå till Farstastrandsbadet i dag och sola i riktig sol... Men det var helt igenmulet, grått och trist ute. Jätteblåsigt var det också, men faktiskt ganska så hyfsat varmt ändå.

 


image779


Efter solariebesöket så gick jag en liten mini-promenad. Det blev bara en halvtimme, eftersom Borzko och jag hade bestämt att vi skulle städa i dag. Jag gick en sväng förbi Farstastandsbadet och Farsta Gård och sen hem igen.

 


image780


image781


Hemma igen vid strax efter tio. Då satte vi i gång med veckostädningen. Det blev allt det som vi typ alltid gör, utom lakansbyte för det gjorde vi förra veckan. Vi bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, putsade speglar och glasytor, m.m.

 

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och Borzko och jag åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko och jag slutförde vår veckostädning.

 

Jenny ringde klockan tolv och sa att hon redan hade slutat på jobbet. De hade så lugnt i dag på jobbet, så de ville gärna "bli av" med någon personal. Jenny erbjöd sig att gå hem. Hon jobbar ju ändå så himla mycket nu. Hon åkte in till stan istället och mötte upp med några kompisar.

 

Jimmy stack iväg med bilen vid ettiden. Han åkte till Hagsätra för att träffa några av sina kompisar.

 

När Borzko och jag var klara med all städning, vid tvåtiden, så stack han iväg med bilen. Han skulle till macken för att tanka och så kolla upp vatten, luft, olja, och sånt.

 

Jag satte mig uppe i vardagsrummet och började att läsa i en ny bok: "Är det någon där?" av Marian Keyes.

 

Jimmy kom förbi en kort stund tillsammans med en kompis. Han hämtade bara sin dator, och sen så stack han med den hem till kompisen igen. Han skulle äta där också.

 

Jenny ringde från stan och sa att hon skulle äta middag i stan och komma hem senare.

 

Så Borzko och jag åt middag för oss själva vid fyratiden. Vi hade ju som vanligt gjort alldeles för mycket mat i går när vi hade gäster, så vi åt samma mat i dag, och det räcker nog till oss alla fyra i morgon också.

 

Efter middagen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok.


Kommentarer
Postat av: Snurran

Vad ni är duktiga som städar så nogsamt varje vecka du och Borzko! Solakuten hade jag tänkt att besöka också idag, men jag gjorde annat istället sedan, det får nog bli i morgon istället kanske - om inte den riktiga solen har lust..?
*kram*

2007-07-15 @ 21:00:46
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, vi har alltid veckostädat likadant en gång i veckan jämt. Sen har det väl varit lite olika vem och/eller vilka som har gjort det. Nu en tid har det bara varit jag och Borzko. Jimmy och Jenny har sluppit undan länge nu... Men det är väl mitt fel som inte säger till dem! ;-D --------- Ja, fy fan vad trött man är på det här nu... Man ska väl inte behöva gå till Solarium mitt i Juli!? *Kram*

2007-07-15 @ 21:07:01
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Nej det är faktiskt botten...
:-(
Tristare sommar har det inte varit länge - din första sommar som skolmåltidare var väl ungefär så här vill jag (helst inte) minnas?

2007-07-15 @ 21:41:08
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, jag vet att vi har diskuterat den sommaren förut. Men jag minns det faktiskt inte egentligen. Jag har väl förträngt den...

2007-07-15 @ 22:03:48
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0