"Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist.

image891

---------    

Recension av boken: "Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


""Det är en ömsint och kärleksfull och bottenlöst förtvivlad skildring som är värd alla läsare den kan få." Svenska Dagbladet

"Jag kanske har lite cancer", säger Connys mamma i telefonen. 

Men det är inte lite cancer. Plötsligt har den tagit över hela hennes kropp, gjort henne sjuk och trött och förfärligt mager. Ändå skickas hon gång på gång hem från akuten med starka mediciner.

Conny står maktlös och ser på hur hans mamma slutar äta och dricka och försvinner allt längre bort. En het sommar följer vi honom på resa genom Skåne, på väg mot det som bara inte får hända en son: Att mamma dör i cancer innan hon fyllt sextio år. 

Med sig på vägen har han två vapendragare: Tom Waits och Jonatan Lejonhjärta. Hos dem finner han tröst när smärtan och ensamheten blir för stor för en trettioårig man som egentligen bara är en liten lort. 

"Det är oavbrutet engagerande, skrivet på ett ledigt språk och med en mycket närvarande uppriktighet om den gradvisa förlusten då en älskad anhörig glider allt djupare in i cancerns smärtfyllda rike." Helsingborgs Dagblad

"Han är brutalt uppriktig, både kring sina egna tillkortakommanden och sin stora kärlek till sin mamma." Damernas Värld"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
En väldigt gripande dokumentär bok skriven av en son vars Mamma dör i cancer. Mycket bra skriven, men jobbig att läsa eftersom jag blev så tagen av den. Kan klart rekommendera den, men som sagt var, så var den oerhört gripande och jobbig att läsa. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: isabella

de va därför ja gick dit faktiskt :)

2007-07-29 @ 18:20:54
Postat av: Bim

---> Okej! ;-D Kul! :-)

2007-07-29 @ 18:26:39
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ehlin

Hej! Ville bara säga att det är toppen det här med dina recensioner, jätte andvändbart när man har torka på bok-fronten!!

2007-07-29 @ 23:45:00
URL: http://eeehlin.blogg.se
Postat av: Bim

---> Ehlin: Tack ska du ha! Kul att du uppskattar dem! ;-D

2007-07-29 @ 23:48:23
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0