Känslor vid bokläsning.

Jag läser ju mycket böcker. Och jag läser ofta dokumentärer och sanna skildringar om människors liv. Men ofta när jag läser såna böcker så blir jag inte fångad känslomässigt. Trots att böckerna handlar om fruktansvärda ämnen och ibland hemska och rörande skildringar om människors liv, så blir jag ändå inte känslomässigt fångad.

Ibland tycker jag det är konstigt, för jag är en väldigt känslig människa som gråter väldigt lätt. Gråter ofta åt filmer, och ofta åt patetiska amerikanska program som "Extreme Home Make Over" och liknande. För att inte tala om åt program som "Barnsjukhuset" och liknande.

Men ofta så tycker jag att dokumentära böcker är så dåligt skrivna på något sätt. Även fast ämnet och händelserna är hemska och sorgliga och rörande, så blir jag inte fångad, för det är så dåligt skrivet. Jag tror i alla fall att det är därför.

För nu när jag läste "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg, då var det verkligen skillnad. Åh, vad jag grät när jag läste den. Men så var den också fantastiskt bra skriven. Jag säger bara återigen: LÄS DEN!


Kommentarer
Postat av: Ahnna

Jag förstår precis hur du menar för jag är likadan. Gråter vid tv men aldrig när jag läser böcker. Men ord och bilder är inte samma sak. Ord har så olika innebörd för oss alla. Ska nu försöka få tag i denna bok ( när jag ska läsa den fattar jag inte heller). TACK för att du delar med dig av dina läsa böcker. /Ahnna

2007-07-10 @ 10:49:33
Postat av: Bim

---> Ahnna: Nej, visst är or och bilder inte samma sak. Men en bra skriven bok ska kunna fånga känslomässigt också. Och det gjorde ju verkligen den här. Du måste läsa den. Du får ta dig tid. Den är lättläst och går fort att läsa.

2007-07-10 @ 10:53:10
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

ROLIGT att du tycker om boken! Som jag skrev i mitt inlägg (läste den för någon månad sedan eller så) så är den bland det bästa jag läst på mycket länge. Den är underbar!! Fantastisk!! :-)Jag bär med mig den inom mig, länge...
Just nu lyssnar jag på Brott av Karin Fossum. Också kanonbra, men av ett helt annat slag.

2007-07-10 @ 10:59:52
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: annebelle

Bim! i dag är Åsa Lundeborg sommarvärd!
/Annebelle

2007-07-10 @ 11:01:37
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, den var verkligen underbar och fantastisk! Jag kommer också att tänka på den länge. Ska nog läsa om den någon gång framöver också. Nu vill jag att ALLA ska läsa den!

2007-07-10 @ 11:04:57
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Jaha! Det hade jag missat! Tack! Men jag lyssnar nog inte på det direkt, för Jenny är ledig och hemma i dag. Jag lyssnar på det i efterhand på Internet istället.

2007-07-10 @ 11:05:49
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Jag lyssnar aldrig (nästan) på sommar längre, men den här ska jag lyssna på sedan nån gång på nätet. Lyssnade lite på Filip och Fredrik eller vad heter i dag, jättebra, ska lyssna färdigt sedan.

2007-07-10 @ 16:25:44
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Du borde lyssna på Mark Levengood på nätet. Han var helt underbart bra.

2007-07-10 @ 17:07:48
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0