"9 1/2 månad" av Annika Lantz.

image421

 ---------    

Recension av boken: "9 1/2 månad" av Annika Lantz. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------    


""Utdrivningsskedet låter som exorcism. Och är det nästan också. Visste du att barnets huvud vrider sig tre gånger under själva förlossningen? Det framgår inte av den bok jag läser om kroppen vrids med eller om det bara är just själva huvudet, och jag tror inte att jag vill veta. Vissa saker fattar man ju ändå själv. Som att man inte behöver daska ungen i baken för att den ska ta sitt första skrik det räcker med att den får se sin mamma efter 18 timmars krystvärkar."
Ur 9 ½ månad

Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.

Här avhandlas babysim, besök på BVC och eftermiddagsteve med samma inlevelse. Liksom dammtussar och ärvda mammabyxor. 9 ½ månad är den absolut roligaste och mest tragikomiska mammaboken du kan hitta. Inget du vill vara utan, vare sig du är med eller utan barn.

Annika Lantz är prisbelönt programledare på Sveriges Radio. Mest bekant för den stora publiken är radioprogrammen Morgonpasset och Lantz i P3. I teve kan man se henne i Parlamentet och tidigare också i den egna talkshowen I afton Lantz. Märkligt nog har hon aldrig varit med i någon långfilm. 2002 fick Annika sitt första barn och följde upp succén 2005. Nu är hon yrkesarbetande tvåbarnsmamma med sömnproblem."(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Jätterolig bok! Jag kan verkligen rekommendera den. Jag kom på mig själv att jag satt med ett fånigt flin i ansiktet när jag läste den. Man känner verkligen igen sig. Och hon är verkligen oblyg och skriver om precis allt. Läs den! ///Bim.  

---------    

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Har börjat läsa denna nu, skrattade så jag kiknade när hon beskrev vem hon helt skulle föda av ministrarna *S*, skall försöka hinna läsa mer ikväll, men Lillis tar ju lite tid.

2007-08-01 @ 17:35:19
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> En Södertäljebos Liv II: Kul att du gillar den! Ska bli kul att höra sen vad du tycker om hela boken! Jag tyckte den var underbart rolig!

2007-08-01 @ 17:58:47
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0