Dagens Jobb - Tisdagen den 12 juni 2007.

I dag så var det då alltså äntligen vårterminens och läsårets sista dag! :-D

 

Jag började klockan sex som vanligt. Men eftersom vi inte hade någon lunchservering i dag, så blev det inget jobb i skalen för mig på morgonen. I stället så hjälpte jag till lite överallt, bland annat hjälpte jag husmor med att göra i ordning våra räkmackor som vi skulle ha till lunch.

 

Frukost åt vi klockan sju som vanligt och sen så fortsatte jag att pyssla med räkmackorna, hjälpa till lite här och var, städa och plocka undan lite, m.m.

 

Vi är ju nio i personalstyrkan. Och sex stycken av oss gick på Sommarlov i dag. Tre stycken av kollegerna jobbar i tre veckor till. Det är helt frivilligt av dem, och de får självklart bra extra betalt för det. De ska då laga mat till fritidsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen, sommarskolebarnen, plus fyra av våra dagis som vi skickar mat till.

 

Klockan nio så var första avslutningen ute på skolgården, då var det de yngre barnen. Och klockan tio så var det nästa avslutning, då för de äldre barnen. Avslutningen hålls alltid på skolgården precis nedanför våra fönster i matsalen. Så vi hörde all sång, musik och tal, och vi stod även en hel del i fönstret och tittade. Bästa uppträdandena är alltid när lärarna sjunger och dansar tycker jag!

 

Vi åt vår lunch vid halvtiotiden. Och precis som vanligt så åt vi våra egenhändigt gjorda och egenhändigt betalda räkmackor! Det är en tradition som matsalspersonalen har haft i över femton år nu. (Jag har jobbat där i sex år nu.)


 

image430


Vi uppvaktade också vår kära husmor med en blomma som tack för året som har gått. Satt och pratade och hade det trevligt en stund.

 


image431


Vid elvatiden sen så kom då de barn och åt som skulle vara där. Men de tog då sommarlovspersonalen hand om. I dag serverades bara korv med bröd. Vi andra fortsatte att småstäda, plocka, och pyssla med lite allt möjligt.

 

Och sen till slut så blev det då stora kramkalaset och så gick vi då äntligen hem!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fick du tillbaka dina 400 kronor idag?

2007-06-12 @ 16:57:24
Postat av: Ahnna

GRattis till sommar lovet. Emil får sommar lov i morgon, igår var han på middagen, potaissallad(hemmmagjord), skinka, rostbiff var huvudrätten. Sen hade de förrätt någon liten fin macka och efterrätt, kladdkaka med kaffe eller läsk. Han tyckte det var värt den 60 :- han betala./Ahnna

2007-06-12 @ 17:05:27
Postat av: Bim

---> Ahnna: Tack ska du ha! Och det lät ju som en klart trevlig och prisvärd middag! :-D

2007-06-12 @ 21:16:21
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Anonym: Svar kommer i uppdateringen av gårdagens inlägg!

2007-06-12 @ 21:17:01
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Att jag alltid ska befinna mig på fel plats! Men det var kanske tur för annars hade jag nog slukat alla räkmmackorna ;-) Trevligt sommarlov önskar jag dig och jag är inte det minsta avundsjuk ;-O

2007-06-12 @ 22:12:34
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Ja, fick smällde i oss två var allihopa! Och det var ju inte direkt något problem att få i sig dom! ;-) När ska du ha semester då?

2007-06-12 @ 22:17:08
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Nä, det förstår - räkor är supergott! Vår semester blir i år de två sista i juli och de två första i augusti. Vi tar bara fyra veckor eftersom vi ska lite semester till jul när vi åker till Thailand ;-) Kanske tar jag några dagar utöver det i sommar men jag har inte bestämt mig ännu.

2007-06-13 @ 07:20:59
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Okej. Då vet jag när du är ledig. Det blir väl Varberg då förstår jag? Ja, Thailand ja... Jag är väldigt avundsjuk... ;-)

2007-06-13 @ 11:03:54
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0