"Mias systrar" av Maria Eriksson.

image1197

---------    

Recension av boken: "Mias systrar" av Maria Eriksson. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Mia Eriksson fick en fristad i USA, men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i kontakt med medsystrar. Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. Några av dem vill hon försöka hjälpa...

Mia Eriksson - från Gömda, Asyl och Mias hemlighet - berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken var väl ungefär som jag hade väntat mig. Eftersom den handlar om verkliga fall, så är det ju som vanligt svårt att recensera. Den var ju läsvärd men ändå så grep den inte riktig tag. För varje bok i Maria Erikssons bokserie så har den blivit lite sämre. "Gömda" var ju jättebra, "Asyl" var bra, "Mias hemlighet" var ganska så bra, och den här "Mias systrar" var sådär. ///Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: angelica

Jag tänkte köpa den boken! Men den var bara sådär?

2007-09-18 @ 12:49:26
URL: http://wippzi.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angelica: Jag tyckte inte att den gav mig så mycket. Lite onödigt att lägga de pengarna på en inbunden bok kanske. Kunde lika gärna ha väntat på den i pocket. Den handlar ju ingenting om Mia, utan om tre andra kvinnor.

2007-09-18 @ 15:12:36
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0