"Mamma, mormor och jag" av Kim Kärnfalk.---------    

Recension av boken: "Mamma, mormor och jag" av Kim Kärnfalk. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Självbiografier/Memoarer.)  

---------   


 

"Mamma, mormor och jag är Kim Kärnfalks historia. Men det är också en berättelse om tre generationer kvinnor i Uddevalla. Om en mormor som drev skoaffär men drömde om ett glamourliv långt därifrån, om en barnskötarmamma som försökte räcka till men inte alltid klarade, om Kim som förverkligade mormors drömmar om ett annat liv. Över berättelsen vilar skuggan av en i högsta grad frånvarande rastlös tatuerarpappa, som inte kan slå sig till ro. Hur är det att växa upp med ett familjearv som väger tungt? Och vad hände med den där lilla flickan som tog ansvar för alla andra, men inte räckte till för sig själv?

Det är en historia om att gå över klassgränser och över gränser för kvinnlighet. Det är en historia om att vilja något annat. Mamma, mormor och jag är en uppväxtskildring, av hur det är att vara bisexuell kvinna i en svensk småstad, om skam och om att avvika från normen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har alltid gillat självbiografier och memoarer. Det är alltid intressant att läsa när en människa berättar om sitt eget liv. Och ännu mer när det är en "känd" människa som man känner till. Sen om det är sanningen som skrivs... det vet man ju aldrig... 

Den här boken var väldigt tunn, med många bilder i, och mycket lättläst. Och den var väl helt okej. Men jag tyckte att den kändes lite väl lättviktig. Om man nu ändå är en känd person, och skriver en självbiografi, så tycker jag nog att man kan våga lite mer. 

Jag hade velat läsa mer om hennes panikångest under Friends-tiden, och också mer om hennes svårigheter med att vara bisexuell i en småstad. Det kändes så flyktigt skrivet om det tyckte jag.

Men som helhet var den ändå helt okej, och jag kan rekommendera den.
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0