"Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo.---------    

Recension av boken: "Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------

"Minna är 16 och bor på Söder i Stockholm. Hon har precis börjat gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestämt sig för att börja om. Hon ska börja sköta sig. Hon börjar i ny skola där ingen vet vem hon är. Och kanske får hon lite ro nu när mamman är intagen på psyket och hon bara har sig själv att ta hand om.

På uppropet får Minna syn på Emma Larsson, hippa Emma Larsson, som bor på samma gata och som gått i samma skola som Minna - och med det minskar Minnas möjligheter till en omstart drastiskt. Samtidigt kommer mamma hem från psyket och Minna tvingas fatta det svåra beslutet att för en gångs skull först se till sina egna behov, svika mamman och flytta till Eddie, som kanske är hennes kille, i en rivningskåk i Liljeholmen.

Åsa Anderberg Strollo har bland annat skrivit manus för tv-serier. Bryta om är hennes debut. "

---------  

"Bryta om är het av både desperation och passion. Och har en historia som vägrar släppa sitt grepp om läsaren. Pia Huss, Dagens Nyheter

Det är en fantastiskt bra bok. Det här är den bästa ungdomsbok jag läst i år! Yukiko Duke SVT Go Morgon Sverige

AUGUSTNOMINERAD 2007
SLANGBELLANNOMINERAD 2008
VINNARE AV STORA LÄSARPRISET 2008
FILMOPTIONER SÅLDA

En på samma gång skitig och underhållande roman om att försöka förändra sitt liv.

Minna är 16 och bor på Söder i Stockholm. Hon ska precis börjat gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestämt sig för att börja om. Hon ska börja sköta sig. Hon börjar i ny skola där ingen vet vem hon är. Och kanske får hon lite ro nu när mamman är intagen på psyket och hon bara har sig själv att ta hand om."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag gillar att läsa ungdomsböcker ibland. Och det här var helt klart en av dom bättre som jag har läst. Tycker nog att det absolut lika mycket är en bok för vuxna, om inte ännu mera...

Den känns nästan lite dokumentär, och det finns säkert många ungdomar som har det så i verkligheten, såsom huvudpersonen har det i boken.  

Mycket bra skriven bok. Och en mycket gripande berättelse. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0