"Maken" (The Husband) av Dean Koontz.---------    

Recension av boken: "Maken" (The Husband) av Dean Koontz. (Genre: Skönlitteratur / Thriller.)  

---------   


"Det här är historien om en helt vanlig man vars ovanliga lojalitet till sin fru ska ta honom med på ett hemskt äventyr fyllt av uppoffringar. En resa till själva kärlekens mysterium och till en uppgörelse med den mörka kraft som skulle förstöra den för evigt.

Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner dollar. I kontanter. Landskapsarkitekten Mitchell Rafferty tänker att det måste vara ett skämt. Han var mitt uppe i att plantera blommor i en klients trädgård när hans mobil ringde. Nu står han i ett vanligt förortssamhälle en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris för att hon ska komma tillbaka till honom levande. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten tvåmans trädgårdsmästarfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Om han älskar sin fru tillräckligt.

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills då. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.

Hur långt skulle du gå för kärleken? Skulle du dö för den? Skulle du döda för den?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har alltid gillat Dean Koontz böcker. Oftast så är det ju skräckböcker som han skriver, men den här boken var mer en thriller. Jag tycker att det här boken var jättebra. Lättläst, fänglsande, och spännande. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Therése

Hej! Jättekul att läsa om vilka böcker du snabbt och lätt plöjer dig igenom, men det vore samtidigt väldigt intressant om du ville skriva en "riktig" recension av en bok istället för ett par ynka meningar om ditt tyckande om den. En recension är ju i ordets rätta bemärkelse en argumenterande uppsats.

Well, well, bara min åsikt! Ha en fortsatt trevlig dag! Kram Besserwissern! ;)

2008-06-24 @ 08:57:01
URL: http://www.hanky.se/therror
Postat av: Bim

---> Therése: Jag håller definitivt med dig i din kommentar. Och jag har fått liknande förut. Därför bytte jag namn förut på kategorin, från "Bokrecensioner" till "Böcker som jag har läst". Men jag bytte tillbaka när dom gjorde om min blogg sen.Det jag skriver kan ju absolut inte kallas för Recension. Men jag tycker att det är så svårt att skriva en riktigt recension. Mycket beror det på att jag då först har läst en massa recensioner på boken, och sen så tycker jag likadant som någon eller några av dom, och då känns det ju bara som man kopierar och härmar den texten.Så jag vet inte. Jag kanske borde försöka i alla fall. Jag får se.

2008-06-24 @ 09:12:41
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0