"Dödergök" av Katarina Wennstam.---------    

Recension av boken: "Dödergök" av Katarina Wennstam. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
 
Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Men medan Maria blir alltmer besatt av undersökningen börjar hennes och Tobias förhållande att krackelera. 

Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Med Dödergök har Katarina Wennstam skapat en spänningsroman om brott som i regel går strafflösa och återigen avslöjar hon några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar."
 


(Kopierat från adlibris.com)

---------    


Den här boken var mycket, mycket bra. Den var en fristående fortsättning på boken: "Smuts", som jag läste och recenserade i februari i år. (Här är länk till den.) 

"Dödergök" handlar om kvinnovåld, och är en mycket spännande och gripande roman. Jag rekommenderar den verkligen till alla. 

(Men läs också "Smuts" som är ännu bättre! Och läs den gärna före "Dödergök".) ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0