"Hey Dolly" av Amanda Svensson.---------    

Recension av boken: "Hey Dolly" av Amanda Svensson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"Dollyhar en pojkvän som heter Mårten och som irriterar henne. "Med huvudet mot Mårtens mage ligger jag i badkaret och smeker mej själv med samma frenesi som man gnuggar bort fastbränd knäck från en kokplatta. Sedan förälskelsens första hetta lagt sej har fumligt sex i badkaret blivit standardaktiviteten för att pigga upp vårt kärleksfulla men mycket rutinmässiga förhållande." Dolly tillber en rockstjärna som dyker upp i hennes rum. Men det är bara hon som ser honom.

Det går inflation i trasiga psyken och skev självbild bland hennes vänner, och hon känner att hon ligger i riskzonen. Dollys bäste vän heter Marvin, och han försöker få henne att leva i verkligheten, med varierande framgång.

Hey Dolly är en hejdlös psykologisk skildring i huvudet på ett tonårsbrud som är både skärpt och omedveten.  Amanda Svensson är tjugo år. Detta är hennes debut."  


(Kopierat från adlibris.com)

---------    


En väldigt tunn (157 sidor) pocketbok med stor text i, som inte tog många minuter att läsa ut. Men den var bra skriven och ganska så rolig.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0