"Midvinterblod" av Mons Kallentoft.---------    

Recension av boken: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag älskar att läsa svenska kriminalromaner. Tycker oftast att nästan alla är bra. Och den här boken var inget undantag. Jag tyckte om sättet den var skriven på. Och jag tyckte om karaktärerna i boken. Så jag ser fram mot dom övriga två böckerna i trilogin om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilka deckarförfattare skulle du rekommendera?

2008-11-23 @ 20:49:56
URL: http://ruthem.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Anna: Oj! Typ alla svenska deckarförfattare! ;-)Nej, men dom jag kommer på nu är:Stieg Larsson

Camilla Läckberg

Liza Marklund

Karin Alvtegen

Mari Jungstedt

Anders Roslund & Börge Hellström

Johan Theorin

John Ajvide Lindqvist

Anna JanssonHar säkert glömt bort en massa bra nu. Men kolla gärna in min kategori "Bokrecensioner", så kan du se vilka jag har läst och recenserat.2008-11-23 @ 20:58:19
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0