"Nattfåk" av Johan Theorin.---------    

Recension av boken: "Nattfåk" av Johan Theorin. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.


I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner - inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var mycket, mycket bra! Jag läste ju Johan Theorins debutbok: "Skumtimmen" för ett par månader sen. Den var också jättebra, (här är min recension på den), men "Nattfåk" var ännu bättre tycker jag! 

Precis som det står ovan, som jag har kopierat från AdLibris, så är det en blandning av krimanalroman, spökhistoria, och familjedrama. Och den var väldigt spännande och väldigt gripande. Och inte heller så förutsägbar.

Jag läste alldeles nyss, på Johan Theorins hemsida, (här är länk till den), att det kommer två böcker till i en serie som han kallar för "Ölandskvartetten". Och det ser jag verkligen fram emot! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Cool blogg :)

2008-11-17 @ 17:10:40
URL: http://hejalexandra.webblogg.se/
Postat av: Bim

---> Alexandra: Tack! ;-D

2008-11-17 @ 17:58:04
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Josefin

Den här boken lät spännande. Måste man läsa den andra boken först för att kunna hänga med i handlingen?

2008-11-18 @ 11:01:17
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, den var jättebra! Och du behöver inte läsa den första boken, "Skumtimmen" först.

2008-11-18 @ 15:36:25
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0