Dagens Dagbok - Måndagen den 27 oktober 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen och jobb igen. Men den här veckan är inte som vanligt hos oss, för det är ju Höstlovsvecka.  Det innebär att alla eleverna är lediga från skolan. Men sen så har vi ju förstås fritidshemsbarnen och mellanstadieverksamhetsbarnen som är i skolan trots lovet. Och också en del personal.


Så hos oss hade vi knappt tvåhundra ätande, mot i vanliga fall cirka sjuhundra. Även våra skickningar, som också i vanliga fall är cirka sjuhundra portioner, är bara cirka hälften den här veckan, cirka trehundrafemtio.


Den här veckan är alltså betydligt lugnare hos oss än i vanliga fall. Därför så kan vi också passa på att ta ut kompledighet den här veckan, om vi känner för det. Och det gör vi. Fredagen är vi alla hellediga, för den är inarbetad. Och dom övriga fyra dagarna så är det mellan en och tre kollegor lediga varje dag. I dag var det två stycken som hade tagit ut ledighet.


Jag började min dag i skalen, där jag fixade grönsakerna. Sen vid niotiden så åkte jag och en kollega ner till vår Annexskola. Kollegan som jobbar där var ledig i dag, och jag skulle vikariera där för henne. Jag tog med mig en kollaga från vår skola, som inte har varit där förut, för att visa och lära henne, så hon också kan åka ner och vikariera.


Vi var där mellan ungefär nio och tolv, serverade maten, och diskade. När vi var klara så åkte vi upp till vår skola igen. Och där kunde vi hjälpa till med slutstädningen.


I dag så serverade vi köttbullar och makaroner. Och en reducerad och mycket liten salladsbuffé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0