"Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?

Mamma, pappa, barn är del två i Hammarbyserien och uppföljaren till Carin Gerhardsens uppmärksammade deckare Pepparkakshuset (2007). Carin Gerhardsens böcker ska även ges ut i Norge, Tyskland och Nederländerna och i december kommer Pepparkakshuset som pocket på Pocketförlaget.
Carin Gerhardsen är född 1962 och uppvuxen i Katrineholm. Hon är matematiker och har sedan examen arbetat som konsult inom IT-branschen. Hon debuterade 1992 med den filosofiska idéromanen På flykt från tiden.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För lite drygt ett halvår sen så läste jag Carin Gerhardsens bok: "Pepparkakshuset". Jag tyckte att den var mycket bra, så jag såg fram emot den här boken: "Mamma, pappa, barn", som är den fristående fortsättningen, den andra delen, i bokserien "Hammarbyserien". (Här är en länk till min recension på: "Pepparkakshuset"). 

Och den här boken motsvarade mina förväntningar. Den var precis lika bra som den första boken tycker jag. Så nu ser jag redan fram emot del tre i serien! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0