"Somliga linor brister" av Varg Gyllander - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Somliga linor brister" av Varg Gyllander (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Det är tidig vårmorgon och huvudstaden sover när Jenny Svensson slutar sitt liv, naken i en fontän mitt i city. För kriminaltekniker Ulf Holtz verkar det först röra sig om en olycka, kanske en lek som gått snett. Men det står snart klart att man har med en målmedveten mördare att göra. Endast ett ögonvittne finns, en nära vän till den unga kvinnan, och han är försvunnen.

Några filmsekvenser från en övervakningskamera är allt polisen har att gå efter, i övrigt har mördaren inte lämnat några spår. Och när den unge graffitikonstnären Peter Konstantino dör på ett liknande sätt ökar pressen. Allt mer tyder på att det pågår en människojakt, och rädslan och frustrationen sprider sig.

Offren tycks inte ha någonting gemensamt, men Ulf Holtz vet att människors livstrådar kan korsas på de mest oväntade sätt. Trots den allra nyaste kriminaltekniska kunskapen och utrustningen tar det lång tid innan ett mönster kan skönjas. Långsamt börjar Holtz och hans kollega Pia Levin inse vart allting leder en upptäckt som sätter vänskapen på svåra prov. Holtz misslyckanden i tidigare utredningar förföljer honom, och medan jakten på mördaren pågår kämpar han med sin egen ensamhet och en sorg vars ursprung går att finna långt tillbaka i tiden."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket bra romandebut av en ny svensk författare. Han planerar en hel serie med dom två huvudpersonerna, och det ser jag verkligen fram emot. Kul att huvudpersonerna är kriminaltekniker, för det är ju inte så ofta som det är det, i svenska deckare. Lite som ett svenskt C.S.I. i bokform. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0