"Flickvännen" av Karolina Ramqvist - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Flickvännen" av Karolina Ramqvist (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Beviset på hans kärlek?

 

Jag viskade tack och han svarade du är värd det, samtidigt som han kopplade mina handleder i ett grepp ovanför mitt huvud och styrde in sig i mig på exakt det sätt som han gjort förut och jag flyttade underkroppen ungefär två centimeter på exakt det sätt som jag gjort lika många gånger förut. Och jag undrade hur många gånger till vi kunde göra det så.


Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men John köpte ett dyrt fucking jävla hus. Vissa dagar är det huset som håller henne uppe. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb. Tillvaron är inte den hon kunde önska men huset finns ju ? som ett bevis på deras kärlek.


Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor, kläder som inte går att spåra. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Om John ringer så är det den han ringer på. Hon vet inte när, eller ens om, han kommer tillbaka.


Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt livsval, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.


Flickvännen är en roman som under sin kalla yta och sitt dröjande tempo väcker sylvassa frågor om makt och underkastelse och om kvinnor och män i dagens Sverige."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Lite speciell bok om en kvinnas liv under ett par dagar. Kvinnan lever ihop med en gangster, och utspelar sig under ett par dagar när han är ute på "ett jobb". Kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0