"Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyrvaktaren" av Camilla Läckberg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att Mats ungdomskärlek Annie också har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på Gråskär utanför Fjällbacka. En ö där Annies släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. Erica, som har varit klasskamrat med Mats och Annie, kan inte hejda sin nyfikenhet. Egentligen har hon fullt upp med tvillingarna, men då det nya familjelivet går mycket bättre än hon vågat hoppas börjar hon forska i öns historia. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande...
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Camilla Läckbergs sjunde bok, var ungefär som dom sex tidigare böckerna. Bra, lättläst, spännande, och med ett lite oväntat slut. Kan helt klart rekommendera den, precis som hennes tidigare böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Kommentarer
Postat av: Anna

Den ska jag läsa när den kommer ut på pocket! har de andra böckerna på pocket så det är därför jag väntar, för att det ska se snyggt ut i bokhyllan, men jag ser verkligen fram emot den! kul att du tyckte om den, nu är jag ännu mer sugen på att läsa den :D

2009-12-21 @ 14:32:06
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Anna: Du kan ju låna den på biblioteket och läsa den nu. Och sen köpa den när den kommer på pocket, för att ha till samlingen! ;-)

2009-12-21 @ 21:45:20
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0