"Mina fastrars mat" av Paolo Roberto - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Mina fastrars mat" av Paolo Roberto (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kokbok)

---------


""Vad har du ätit idag?"

Det är det första de frågar mig, samtidigt som de ger mig kraftiga men kärleksfulla kindnyp. Jag har, efter en lång resa, äntligen klivit in på mina fastrars bakgård - och när jag redogjort för den torftiga flygplansmaten och besvarat en mängd andra livsviktiga frågor - dukas det fram den ena ljuvligheten efter den andra på matbordet.

Paolo Roberto har en stor släkt spridd över hela världen. Släktens nav hittar man dock på bakgården Merolilli i den napolitanska staden Maddaloni. De många fastrarna, som lagar den vidunderligt goda maten, har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla i släkten Roberto. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm - inget undgår fastrarna,  som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått.

Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En helt klart annorlunda kokbok, med mycket text i. Historier från Paolos barndom, släkt, och hemby. Mycket trevlig att läsa i. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0