Det här har jag gjort nästan hela dagen... ;-)


Ja, nästan hela dagen så har jag suttit och läst i Stephen Kings nyaste roman: "Duma Key". Den är härligt tjock, 635 sidor, och jättebra! :-)


                   


"Inte mer än ett svart blyertsstreck på ett vitt papper. En horisontlinje, förvisso. Men även en springa för svärtan att strömma ut genom ...

Edgar Freemantle har det mesta en man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras plötsligt allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans familj inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta men föreslår även någonting annat:

"Edgar, finns det något som gör dig glad?"
"Jag brukade teckna lite."
"Börja med det igen. Du behöver murar - murar mot natten."

Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key, i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de har kommit dit.

Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han.

Allt eftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden - på gott och ont ..."

Kommentarer
Postat av: Anna

vad roligt att du också är ett Stephen KIng-fan. jag läste mycket av honom förut, men sen har jag kommit av mig lite på det, men när papap dog så ärvde jag hans Stephen Kingsamling så i sommar kommer det att bli en riktig Stephen King-sommar när jag är ledig, har set tut många fina platser att sitta och läsa på.

2009-02-09 @ 12:13:04
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Anna: Ja, jag älskar Stephen King! Han har varit min favoritförfattare i hela mitt vuxna liv! Jag har alla hans böcker på svenska, 57 stycken! Och jag tycker att skriver lika bra, oavsett om det är skräck, eller "vanliga" romaner! :-D

2009-02-09 @ 15:30:21
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0