"Makt, mod och motstånd" av Benny Haag - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Makt, mod och motstånd" av Benny Haag. (2008.) (Genre: Dokumentärer / Biografier/Memoarer.)  

---------   


""När jag slutade dricka fick jag på mig ett par "alkoholglasögon" som gjorde att jag plötsligt, med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör. Då gick det inte längre att blunda för det faktum att väldigt många människor lider av spritens följder fast dom kanske inte dricker en droppe själva. Jag vet att jag är mycket mindre än David och att den industri och den förnekelse jag slåss emot är mångdubbelt större än Goliat, men det spelar ingen roll - jag kommer att kämpa resten av mitt liv mot kröken. Mina "alkoholglasögon" ska massproduceras. Vänta bara!"

Så säger Benny Haag, skådespelare, monologförfattare och debattör. Den här boken är hans manifest för en nyktrare värld. Här berättar han i dagboksform om sin långa och hårda kamp mot myndigheter och institutioner för att nå ut med sitt budskap och för att få sätta upp monologen Inte mer än fullt, tack. Boken är också ett brinnande upprop mot det svenska supandet och en djupt tankeväckande betraktelse över allt som spriten för med sig. Här finns också den delvis självbiografiska monologen i sin helhet, som är djupt gripande och ett hårt slag i mellangärdet på alla dem som någonsin trott att spriten är något som bara berör ett fåtal."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs, VIA DEN HÄR LÄNKEN, vad Ann Herberlein i Expressen skriver om boken. Så här avslutar hon: 

"Därför tycker jag att Benny Haags bok är något av det viktigaste jag läst på mycket, mycket länge. Vi måste prata om hur destruktivt det är att dricka alkohol. Hur ofta alkohol är inblandad i våldsbrott, vid våldtäkter, kvinnomisshandel, barnmisshandel. Enligt en undersökning från Karolinska Institutet som publicerades 2006 är alkohol den drog som triggar våldshandlingar mest. Det är kanske dags att sluta ljuga om spriten nu."

En mycket bra bok, som engagerar och upprör, och får en att tänka. Kan varmt rekommenderas.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Linus

Även alla rattfyllon som kör ihjäl människor på vägarna :-(

Bort med alkohol,narkotika och niktotin.

Det är vätecyanid i cigaretter läste jag, visste inte det förut.

Det var vätecyanid som nazisterna utrotade judarna med under förintelsen i tredje rikets tyskland :-(

2009-02-05 @ 01:18:47
Postat av: Bim

---> Linus: Läs gärna boken. Den är jättebra.

2009-02-05 @ 14:46:41
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0