"Den tredje vågen" - 2003 - Film

         

"Den tredje vågen" - 2003 - Film

"Johan Falk har tröttnat på jobbet som polis. Det lönar sig inte att fånga busar. De får ändå inga straff. Nu är han arbetslös. Helst vill han flytta ut på landet och ta hand om sin nya familj. Men det blir inte som han hade tänkt sig... Kriminalkommissarie Sellberg var en gång Johans chef och mentor. Nu är han ny chef för avdelningen för organiserad brottslighet på Europol, EU:s egen polisorganisation. Den organiserade brottsligheten växer explosionsartat och hotar att bryta sönder samhällsstrukturen inom hela EU. Sellberg bildar en speciell arbetsgrupp - en "task force" - som ska bekämpa de stora ekonomiska brottslingarna. Johan Falk är en självskriven medlem i den här tuffa gruppen. Det visar sig bli början på en lång rad mardrömsliknande händelser med våld, svek och död när en hel världsdel håller på att stjälas."

(Kopierat från Lovefilm)

(I veckan så hade filmen "Johan Falk - GSI" biopremiär. Den filmen är en fristående fortsättning på filmerna "Noll Tolerans" från 1999, "Livvakterna" från 2000, och "Tredje Vågen" från 2003. Alla dom tre filmerna har jag sett tidigare, men det minst fem år sedan. Eftersom jag nu vill se den nya filmen "Johan Falk - GSI", så ville jag först se om dom tre gamla filmerna. Jag kommer inte ihåg nästan någonting av dom, mer än att jag tyckte att dom var bra.)

Ovanstående är kopierat från min recension på filmen "Noll tolerans", och filmen "Livvakterna". Den tredje filmen, "Den tredje vågen", var precis lika bra som dom två första filmerna. Det ska bli roligt att sen se den nya filmen från 2009 "Johan Falk - GSI".

Betyg: 4 av 5.

Musik från filmen:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0