"En annorlunda barndom" av Iris Johansson - 2007 - Bok.---------    

Recension av boken: "En annorlunda barndom" av Iris Johansson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Vad är det för fel på Iris? Hon är ofta svår att kontakta, hon pratar osammanhängande. Hon matvägrar, hon kissar på sig, skriker för det mesta, biter småbarn och gör aldrig som man säger. Och varför kan hon under korta sällsynta ögonblick lösa problem som inte ens vuxna klarar av? Hur kan hon lära sig så många invecklade ord som hon bara hört en enda gång? Varför är hon redan som litet barn en fullfjädrad lögnare och bedragare?

En annorlunda barndom är en fascinerande självbiografisk skildring av hur det är att växa upp med autism. En sann berättelse om kärlekens transformerande kraft och en unik dokumentation inifrån ett autistiskt barns liv och kamp för att skapa sig en plats i tillvaron."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En intressant bok om hur det är att växa upp med autism. Den är skriven av kvinnan själv. Som sagt var, väldigt intressant att få sätta sig in i en autistisk människas tankar. 

Men tyvärr är boken för lång, och upprepar sig ofta. Så jag tappade intresset en hel del under läsningen.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

--------- 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0