"Mordbyn" (Tannöd) av Andrea Maria Schenkel - 2006 - Bok.---------    

Recension av boken: "Mordbyn" (Tannöd) av Andrea Maria Schenkel (2006) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Tyskland, den kalla våren 1955. En händelse skakar bygemenskapen i Einhausen, där livet just tycks ha återgått till det normala efter krigets fasor. Men det förflutna vilar tungt över den till synes idylliska orten, och en dag kommer åttaåriga Marianne inte till skolan. Inte heller på söndagen ser man till flickan eller familjen i kyrkan. Ryktet säger att allt inte står rätt till på den avsides belägna gården Tannöd.

»Man ska lyssna på de gamla«, menar prästens kokerska. »Jag såg Lucifer själv stå i skogsbrynet den dagen, sanna mina ord. Och inte blev jag förvånad.«

Andrea Maria Schenkels flerfaldigt prisbelönta debutbok Mordbyn baserar sig på en verklig händelse och gjorde sensation när den utkom i Tyskland 2006. Den hyllades av såväl kritiker som läsare och toppade de tyska bästsäljarlistorna. I dag är den under översättning till ett tjugotal språk och håller på att filmatiseras.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket bra deckare. Inte så ofta som jag läser böcker från Tyskland. Oftast blir det ju svenska böcker, och i andra hand engelska och amerikanska böcker. Den här boken var lite annorlunda skriven, men som sagt var, mycket bra. Det negativa med den att den var väldigt kort, bara 150 sidor. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0