Dagens Dagbok – Fredagen den 1 januari 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta även denna dag, den första dagen på ett nytt decennium. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ett stort glas kaffe och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans och satt och pratade en stund. Planerade dagen gjorde vi också. Och vi bestämde oss för att göra som vi har gjort dom senaste åren, att städa ut julen redan i dag. Så vi bestämde oss alltså för att släppa in våren, genom att ta bort allt julpynt och städa.

 

Vi har gjort så sedan några år tillbaka, att vi hänger upp allt en vecka före första advent, och tar ner allt på nyårsdagen. Nästan sex veckor hinner då allting sitta uppe, och det räcker alldeles utmärkt. Och det är så skönt att börja det nya året med rent, tomt, och fint.

 

Så vi satte sen igång med det efter frukosten. Jag hann bara börja, och sen så åkte jag iväg en sväng med bilen för att hämta upp Jenny. Hon jobbar ju fyra nattpass i rad nu, och i morse jobbade hon över i ett par timmar, så hon skulle sova här i dag, för då hinner hon sova lite längre.

 

När vi kom hem, så gick Jenny och la sig direkt för att sova. Och jag fortsatte med julpyntsborttagandet och städandet.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Och efter frukost och sina morgonbestyr, så hjälpte han mig och Borzko med städandet.

 

Vi tog alltså bort allt advents- och julpynt, och bar ner allting i källaren. Sen så blev det den vanliga veckostädningen, med det gamla vanliga.

 

Vid ettiden så var vi klara med allt. Jimmy satte sig då vid datorn på sitt rum. Borzko satte sig och läste i sin bok i vardagsrummet. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn.

 

Här är tre fotografier från köket och vardagsrummet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0