"Dexter - hängiven hämnare" (Dearly Devoted Dexter) av Jeff Lindsay - 2009 (2005) - Bok---------    

Recension av boken: "Dexter - hängiven hämnare" (Dearly Devoted Dexter) av Jeff Lindsay (2009) (2005) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner)

---------


"Livet är inte alltid lätt för Dexter Morgan. Att vara världens enda seriemördare med samvete, speciellt när man jobbar hos polisen i Miami, kan vara nog så besvärligt. Och inte blir det bättre av att en kollega har börjat fatta misstankar. För att undvika ett avslöjande tvingas Dexter att tillbringa alltmer tid tillsammans med sin flickvän Rita och hennes två barn.

Så dyker plötsligt en konkurrent upp i Miamis undre värld. En skugglik, mordlysten psykopat kidnappar och drogar sina utvalda offer för att sedan ta livet av dem genom utstuderade tortyrmetoder. Hans tillvägagångssätt är så bestialiskt att till och med den annars så känslokalle och härdade Dexter blir chockerad. När Dexters hårdnackade syster Deborah, som är polis, dras in i utredningen av den nye seriemördaren, känner Dexter sig tvingad att komma ut från sitt gömställe och delta i jakten på monstret. Och det dröjer inte länge förrän den Mörke Passageraren tvingar honom att sluta spela familjecharader och släppa lös sin inre demon.

Dexter - hängiven hämnare är den andra boken i succéserien om kriminalteknikern och sociopaten Dexter Morgan.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här är den andra boken om Dexter. Den första läste jag för ungefär ett år sedan, och recensionen finns via den här länken.

Jag har fortfarande inte sett ett endaste avsnitt av teveserien som är gjord efter böckerna.

Men jag tyckte mycket om den här boken. Den var lättläst, spännande, rå och blodig, och har en härlig svart humor. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0