"Oväntat besök på Star Street" (The Brightest Star in the Sky) av Marian Keyes - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Oväntat besök på Star Street" (The Brightest Star in the Sky) av Marian Keyes - 2010 (2009) (Genre: Irländsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Hur det än ligger till med den saken så kommer denna mycket speciella gäst att föra med sig många omvälvande överraskningar för husets invånare: en del ovälkomna, andra angenäma.

På översta våningen bor musikbolagschefen Katie som tillbringar sina dagar med att hålla gårdagens rockstjärnor kort och fundera över hur mycket cheesecake det går åt för att äta ihjäl sig.

Under henne delar ett par muskulösa polacker lägenhet med en gatsmart tjej som heter Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.

På första våningen bor Fionn - en trädgårdsmästare som föredrar palsternackors sällskap framför människors. Men han ser ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och när han oväntat erbjuds en egen tv-show kastas han plötsligt rakt in i strålkastarljuset.

På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är Väldigt, Väldigt Kära och som håller sin desperation på avstånd genom att i all välmening och slumpmässigt göra snälla saker.

Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma.
"

 

(Kopierat från norstedts.se)


---------

Det här var en mycket bra Marian Keyes-bok. Jag har alltid gillat hennes böcker. Tycker om blandningen av humor, chick lit, allvar, relationer, missbruksproblem, med mera.

Den förra boken av henne som jag läste, ("En förtjusande man"), tyckte jag var lite väl lång och utdragen. Men jag gillar ju i och för sig tjocka böcker, så den här, "Oväntat besök på Star Street", var precis lagom, med sina sexhundra sidor.

Så jag kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Maria

Vad roligt att läsa din recension av den här boken! :-) Det är min Marian Keyes-favorit!

2010-07-10 @ 11:52:27
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Maria: Ja, det var en av dom klart bättre! :-D

2010-07-10 @ 15:33:07
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0