"Bara betydelsefulla dör" av Varg Gyllander - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Bara betydelsefulla dör" av Varg Gyllander (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad marscherar unga män i korta, glansiga jackor genom det lilla samhället som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är över är en av nazisterna död.

Kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin dras in i en utredning som spretar åt alla håll, politiska och privata. Levin tvingas mot sin vilja att gräva i den döde nazistens förflutna och konfrontera otäcka familjehemligheter. Samtidigt blir frågetecknen alltfler: Vem är den rökande mannen vid mordplatsen, och vad händer egentligen bakom dörrarna i det ökända Örnnästet?

Holtz arbetar som vanligt med en blandning av noggrannhet och spontana infall. Gåtans lösning ligger fortfarande långt borta, men julen kommer allt närmare och Holtz kämpar med sina ensamhetskänslor. Hans kärlekshistoria med den unga praktikanten Nahid sätter spår och får honom att begå ett fatalt misstag.

Bara betydelsefulla dör är Varg Gyllanders andra bok i serien om de två kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Läste Varg Gyllanders debutroman "Somliga linor brister" för ett halvår sen, och tyckte att den var mycket bra. Den fick en fyra i betyg av mig, och länk till recensionen finns här.

Varg Gyllanders andra bok "Bara betydelsefulla dör" var precis lika bra som den första.

Boken var riktigt spännande. Den handlade om ett väldigt aktuellt ämne. Och den var absolut inte förutsägbar. Kul också att huvudpersonerna är kriminaltekniker, och inte "vanliga" poliser.

Jag kan verkligen rekommendera boken, till alla som gillar svenska kriminalromaner. Men läs gärna den första boken då först. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0