"Fallet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Fallet Vincent Franke" av Christoffer Carlsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Om det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen - öppna den här boken och försök viska det till huvudkaraktären ...

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.

Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.

Fallet Vincent Franke är en roman om vilka vi är och vilka vi kanske hade kunnat bli. Men det är också en berättelse om två omaka, utstötta människor och en flykt undan allt som hotar deras liv.

Christoffer Carlsson är född 1986 och uppvuxen i Halmstad. Sedan 2005 bor han i Stockholm där han studerar till kriminolog vid Stockholms universitet. Fallet Vincent Franke är hans debutroman."


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Det här var en mycket bra debutantbok tycker jag. En spännande historia. Härliga personporträtt. Och mycket humor i boken. Kändes inte direkt som någon kriminalroman, utan mer som en "vanlig" roman som handlar mycket om den undre världen i Stockholm.

Jag kan verkligen rekommendera boken. Och jag ser verkligen fram emot fler böcker av Christoffer Carlsson. Gärna i samma genre och anda. För jag tyckte mycket om hans sätt att skriva, som inte liknar något tidigare som jag har läst. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Piratförlaget.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Tack så jättemycket för den finfina recensionen, Bim! Vad roligt att du tyckte om poor old Vincent så mycket, det gläder mig verkligen. Tack, dessutom, för att du lade en liten kommentar med länk i min blogg, så att jag fann din recension. :)Christoffer

2010-03-24 @ 22:02:44
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Christoffer: Varsågod! Både du och boken var verkligen värd recensionen!

Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker av dig, i samma anda.

Tänkte att du kanske var intresserad av att se alla recensioner som du får, så därför la jag en kommentar hos dig.

Förresten så har jag kopierat in den här recensionen även på Boktipset, Adlibris, och Bokus också. :-D

2010-03-24 @ 22:07:47
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Christoffer

Stort tack, Bim! Jätteroligt! Fler böcker kommer det definitivt, det kan jag lova.

2010-03-24 @ 22:38:43
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Christoffer: Härligt! Det ser jag fram emot! Och vad jag har sett i många recensioner så verkar jag definitivt inte vara ensam om det! ;-)

2010-03-25 @ 15:30:47
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0